Feestelijke opening snelfietsroute Nijmegen-Beuningen

NIJMEGEN/BEUNINGEN, 30 maart 2013

NIJMEGEN/BEUNINGEN, 30 maart 2013

 

Op zondag 7 april wordt de snelfietsroute Nijmegen Beuningen geopend met een evenement voor omwonenden en gebruikers van het fietspad. Iedereen is welkom.

De snelfietsroute Nijmegen-Beuningen bestaat uit een noordelijke en een zuidelijke route. Aan de zuidelijke tak van Beuningen naar Heijendaal moet nog begonnen worden maar de noordelijke tak is nu gereed en wordt op 7 april officieel geopend.

De noordelijke tak ligt op Nijmeegs grondgebied en loopt van Sluis Weurt onder de oprit van de nieuwe stadsbrug door naar de Hezelpoort. Door de aanleg van het fietspad over het stamlijntracé (het oude spoorlijntje naar de havens) is over een afstand van 2,7 kilometer een vrij liggend en autovrij fietspad beschikbaar gekomen. De afstand tussen Nijmegen (Hezelpoort) en Beuningen is 6 kilometer; met een elektrische fiets doe je daar slechts een kwartier over. De met rood asfalt uitgevoerde snelfietsroutes zijn snelle, comfortabele en veilige routes over langere afstand.

Programma voor de opening
13.00-14.00 uur (bij Honigcomplex, Waalbandijk 20):
– muziekfiets
– espressobarfiets
– uitdelen bonnen voor koffie en pizza
– springkussen
– animatie van Circus Caprioli
– wedstrijd stoeptekeningen (‘de mooiste fiets’)
– ondertekening intentieverklaring

13.30 uur vertrek fietsstoet vanaf het kantoor van de Stadsregio, Stationsplein 26

14.00 uur openingshandeling fietspad (bij Honigcomplex):
Fietsers, bakfietsers, wijkbewoners en bestuurders van de gemeenten Nijmegen en Beuningen, Stadsregio Arnhem Nijmegen, Provincie Gelderland en de Fietsersbond openen de snelfietsroute tussen Nijmegen en Beuningen.

14.10 Vasim (Winselingseweg 41): open dag en Bakfietstreffen
Na de opening van de route fietst het gezelschap een kleine kilometer over de snelfietsroute naar Cultuurspinnerij Vasim, waar een open dag is en het jaarlijkse Bakfietstreffen plaatsvindt. Ook wordt een kaartje uitgedeeld voor een korte fietstocht naar Beuningen.

Alle gebruikers van de snelfietsroute, wijkbewoners en belangstellenden zijn uitgenodigd voor de gezamenlijke opening van het fietspad.
Meer informatie: snelfietsroutenijmegenbeuningen.nl.