Katjeswandeltocht met het Dijkmagazijn

Foto:

BEUNINGEN, 30 maart 2013Zondag 7 april 2013 durft Het Dijkmagazijn een excursie te organiseren in de Beuningse uiterwaarden. Ondanks het aanhoudend koude weer blijkt er toch leven in de wilgentakken te zitten. De gids gaat met deelnemers op zoek naar katjes, die in allerlei vormen bloeien.

BEUNINGEN, 30 maart 2013

Zondag 7 april 2013 durft Het Dijkmagazijn een excursie te organiseren in de Beuningse uiterwaarden.

Ondanks het aanhoudend koude weer blijkt er toch leven in de wilgentakken te zitten. De gids gaat met deelnemers op zoek naar katjes, die in allerlei vormen bloeien.

 

Nu het sap zich door de takken perst van de wilgen valt het op dat er allerlei soorten zijn. De kleur van de twijgen varieert van oranje, naar geel en lichtgroen en bruin. De katjes hebben ook allerlei vormen, van ruige groen slingertjes, tot de zachte donzige knoppen. Het zijn de eerste tekenen van het komende voorjaar dat toch een keer moet komen.

De konikpaarden en Rode geuzen hebben de winter goed doorstaan en er lopen al veulentjes en kalfjes mee in de kuddes. Net als de katjes hebben ze een pluizige vacht om zich te weren tegen de kou.

Tip: trek een donzige muts over de oren om te beleven hoe dat pluis de kou weert.

Katjeswandeltocht,
zondag 7 april 2013,
13.30-15.00 uur.
Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.

Deelname volw. € 3,50, kinderen €2,50.
Voor reserveringen: 024-6777000.
Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl.