Rabobank maakt Weurt blij

WEURT, 30 maart 2013Donderdag was de dag waar ze naar hebben uit gekeken. De vrijwilligers van de St Andreasparochie werden verwend. Het was dan ook extra druk op de pastorie aan de Kerkstraat. Zelfs Pastor Jan de Waal was aanwezig. Fons Huiskens : “Onze tuingereedschappen voldoen niet meer. De ARBO stelt zijn eisen en keurt het af. Gewoon te oud en niet meer geschikt te krijgen. Voor ons op het juiste moment, wilde De Rabobank Beuningen ons sponseren en zo hebben de vrijwilligers van de Parochie een bedrag van € 4000,- ontvangen, waarmee we een opwaardering hebben kunnen maken.”Na de koffie zegent Pastor Jan de Waal de gereedschappen en vraagt om heil en zegen voor de Parochie en voor de gebruikers van de gereedschappen. Er wordt gezamenlijk een Onze Vader gebeden en dan zegt de Pastor “En nu maar eens aan het werk.”De groep hoveniers bestaat al 35 jaar en een van de werkers, Rien Peters is er al die tijd al bij.Rien hoort niet alles meer, maar wil het met zijn 86 jaar nog steeds niet missen Rien: “Mijn vader stuurde me als kleine jongen in de korte broek naar de pastoor om daar het kippenhok schoon te maken en vanaf die tijd ben ik gebleven.”De hoveniers zijn overigens niet de enigen die hier aan het werk zijn (de parochie telt zo’n 200 vrijwilligers). Zoals de drukkers, zij verzorgen elke donderdagmorgen het parochieblaadje en vandaag komen daar nog eens de bloemendames bij, want de kerk moet er met Pasen per slot van rekening er ook weer netjes uit zien.Nog wat groen uit de tuin om iets mooi te makenen dat lukt

WEURT, 30 maart 2013

Donderdag was de dag waar ze naar hebben uit gekeken. De vrijwilligers van de St Andreasparochie werden verwend.

Het was dan ook extra druk op de pastorie aan de Kerkstraat. Zelfs Pastor Jan de Waal was aanwezig.

Fons Huiskens : “Onze tuingereedschappen voldoen niet meer. De ARBO stelt zijn eisen en keurt het af. Gewoon te oud en niet meer geschikt te krijgen. Voor ons op het juiste moment, wilde De Rabobank Beuningen ons sponseren en zo hebben de vrijwilligers van de Parochie een bedrag van € 4000,- ontvangen, waarmee we een opwaardering hebben kunnen maken.”

Na de koffie zegent Pastor Jan de Waal de gereedschappen en vraagt om heil en zegen voor de Parochie en voor de gebruikers van de gereedschappen. Er wordt gezamenlijk een Onze Vader gebeden en dan zegt de Pastor “En nu maar eens aan het werk.”

De groep hoveniers bestaat al 35 jaar en een van de werkers, Rien Peters is er al die tijd al bij.

Rien hoort niet alles meer, maar wil het met zijn 86 jaar nog steeds niet missen

Rien: “Mijn vader stuurde me als kleine jongen in de korte broek naar de pastoor om daar het kippenhok schoon te maken en vanaf die tijd ben ik gebleven.”

De hoveniers zijn overigens niet de enigen die hier aan het werk zijn (de parochie telt zo’n 200 vrijwilligers). Zoals de drukkers, zij verzorgen elke donderdagmorgen het parochieblaadje en vandaag komen daar nog eens de bloemendames bij, want de kerk moet er met Pasen per slot van rekening er ook weer netjes uit zien.

Nog wat groen uit de tuin om iets mooi te maken

en dat lukt

Fons: “We hebben bij gereedschapshandel Peter Blom een bestelling gedaan van nieuwe kruiwagens en tuingereedschappen. Het bedrijf sponsort ons vaak, maar nu stond ik er op om te betalen.”

Dat de grote groep ook lol kan maken bewijst een ceremonie tijdens de koffie. Theo Bartels, die altijd in is voor een grap, heeft de Pastor uitgedaagd om op deze Witte Donderdag een voetwassing te doen, waarvoor hij zich dan beschikbaar stelt. Een voetwassing met een staalborstel.

De pastor met een gestaalborstelde voetwassing

En dan wordt de nieuwe motorgrasmaaier gedemonstreerd. Kees Albers neemt plaats en zoeft direct weg.

Sjaak Piels is echter Baas Gras en neemt al snel de plaats van Kees over en wat jammer voor Sjaak dat er nog weinig groei is.

Fons geeft wat technische aanwijzingen aan Sjaak

De drukkers gaan in alle rust stug door

De bloemendames aan de koffie in de keuken

Drukkers en hoveniers aan de koffie in de woonkamer

maar hier komen ze ook voor

 

Dankzij de vrijwilligers van de St Andreaskerk zijn kerk en tuin weer spik en span en mogen we het parochieblaadje weer verwachten.
Laat de ARBO maar komen.

Foto’s/tekst: Hans Straten