Blijven leren in het verkeer

Foto:

BEUNINGEN, 1 april 2013Uit onderzoek blijkt dat in ongeveer 90% van de ongevallen sprake is van menselijke fouten. Wethouder Piet de Klein (Verkeer) van de gemeente Beuningen: “Door sterk in te zetten op verkeerseducatie willen we de verkeersdeelnemer kennis bijbrengen, waardoor het verkeer veiliger en duurzamer wordt, er minder verkeersslachtoffers vallen en het verkeer bovendien beter doorstroomt. Daarnaast hopen we dat alle verkeersdeelnemers zich bewust worden van hun eigen gedrag in het verkeer. Een veilig verkeer doen we samen.”De gemeente Beuningen zet daarom in op het gedrag van de verkeersdeelnemers en richt zich daarbij op verschillende doelgroepen. Kinderen moeten leren hoe ze zich veilig gedragen in het verkeer, jonge autobestuurders zijn een risicovolle groep en vaak betrokken bij ongevallen en de fietsongevallen onder ouderen nemen de laatste jaren weer sterk toe.Activiteiten ActiviteitenDit voorjaar organiseert de gemeente daarom allerlei activiteiten om deze doelgroepen te bereiken.

BEUNINGEN, 1 april 2013

Uit onderzoek blijkt dat in ongeveer 90% van de ongevallen sprake is van menselijke fouten.

Wethouder Piet de Klein (Verkeer) van de gemeente Beuningen: “Door sterk in te zetten op verkeerseducatie willen we de verkeersdeelnemer kennis bijbrengen, waardoor het verkeer veiliger en duurzamer wordt, er minder verkeersslachtoffers vallen en het verkeer bovendien beter doorstroomt. Daarnaast hopen we dat alle verkeersdeelnemers zich bewust worden van hun eigen gedrag in het verkeer. Een veilig verkeer doen we samen.”

De gemeente Beuningen zet daarom in op het gedrag van de verkeersdeelnemers en richt zich daarbij op verschillende doelgroepen. Kinderen moeten leren hoe ze zich veilig gedragen in het verkeer, jonge autobestuurders zijn een risicovolle groep en vaak betrokken bij ongevallen en de fietsongevallen onder ouderen nemen de laatste jaren weer sterk toe.
Activiteiten

Activiteiten
Dit voorjaar organiseert de gemeente daarom allerlei activiteiten om deze doelgroepen te bereiken.

  • Er zijn verschillende verkeersprojecten op basisscholen
    Op 5 en 7 april 2013 is er voor jonge autorijders een leerzame praktijkdag (DriveXperience)
  • Basisschoolkinderen doen op 13 en 14 mei 2013 weer mee aan het jaarlijks fietsexamen
  • Eind mei is er voor senioren een fietsinformatiedag (over o.a. valpreventie, een oog- en gehoortest en een fietsparcours) en een E-bikedag
  • Daarnaast draagt de gemeente de landelijke verkeerscampagnes nog actiever uit. Denk aan campagnes op het gebied van snelheid, alcohol (Bob) en fietsverlichting.