Facebook trend: Je bent pas een …

Foto:

BEUNINGEN, 31 maart 2013

BEUNINGEN, 31 maart 2013

 

De nieuwste trend op Facebook: laat blijken dat je een echte inwoner van een dorp of stad bent door het juiste antwoord te geven op een specifieke vraag over lokale onderwerpen.

Inmiddels schieten de ‘Je Bent Pas Een Echte… Als‘-pagina’s als paddenstoelen uit de grond. De groep ‘Je bent een echte bunningse als’ bestond nog niet en daarom heeft de redactie van beuningen.nieuws.nl deze aangemaakt. Iedereen die lid wordt van de groep vult het met foto’s en berichten uit Beuningen die in de diverse huiskamerarchieven opgeslagen liggen.

Denk daarbij aan onderwerpen zoals sport, cultuur, uitgaansleven, godsdienst en kerk, samenleving in zijn algemeenheid, verloren gegane bebouwing, verdwenen middenstand, etc, etc.

Bart van de Kerkhof van de nieuwssite dongen.nieuws.nl maakte een week geleden de pagina ‘Je bent een Dongenaar als‘ aan. “De pagina, die gevuld wordt met  nostalgische foto’s, weetjes en allerlei andere typisch Dongense zaken, blijkt een enorme hit te zijn; vijf dagen na de lancering zijn er al meer dan 1000 likes van bezoekers die duidelijk laten merken dat ze er volop van genieten.”

Ook de inwoners van Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt kunnen nu volop foto’s, feitjes en vragen met elkaar gaan delen. De vier dorpen hebben aanzienlijk minder inwoners dan Dongen en duizend likes halen zal wel niet lukken maar het gaat om de pret!

 

Hou het netjes en veel plezier!


Plaats op de pagina van uw eigen plaats een oude foto, een anecdote, een vraag, een filmpje of een ander plaatselijk weetje waar anderen op kunnen reageren. Hierdoor wordt dit een interactieve pagina waar het leuk is om regelmatig even een stukje Beuningen/Ewijk/Winssen of Weurt ‘op te snuiven’ en je betrokkenheid te laten blijken.