CDA Beuningen: Gemeente moet bril betalen

Foto:

GEMEENTE, 2 april 2013Het CDA in de gemeente Beuningen is van mening dat de vergoedingen voor mensen die een beroep doen op de bijzondere bijstand moeten blijven. Mensen die een bril niet kunnen betalen moeten die vergoed blijven krijgen.

GEMEENTE, 2 april 2013

Het CDA in de gemeente Beuningen is van mening dat de vergoedingen voor mensen die een beroep doen op de bijzondere bijstand moeten blijven. Mensen die een bril niet kunnen betalen moeten die vergoed blijven krijgen.

 

“Steeds minder mensen kunnen bij de gemeente al gebruik maken van de bijzondere bijstand”, zegt Pim van Teffelen, woordvoerder van de partij. “De gemeente verstrekt de vergoedingen om de echt noodzakelijke extra kosten van levensonderhoud te kunnen betalen. In 2012 maakten 254 inwoners hiervan gebruik. De gemeente heeft deze vergoedingen inmiddels versobert (110% van de bijstandsnorm) en sluit een verdere versobering niet uit.”

De CDA fractie heeft hierover aan het College schriftelijk vragen gesteld. “Wat het CDA betreft moeten de echt zwaksten in onze samenleving worden ontzien”, aldus de heer van Teffelen. “Verder snijden in de bijzondere bijstand is geen optie. Het CDA vindt dat het College naar alternatieven moet zoeken.”

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
16-03-2011 Blijft Beunings minimabeleid op 115% van bijstandsnorm?