Kinderen aan de slag met lokale politiek

Foto:

GEMEENTE, 9 april 2013

GEMEENTE, 9 april 2013

Op dinsdag 16 april vindt de Kindergemeenteraad plaats in het gemeentehuis in
Beuningen.

Die dag bedenken 48 kinderen concrete plannen rond het thema ‘Kunst en Cultuur’. ’s Avonds adviseren de leerlingen in de raadsvergadering de kindergemeenteraad over de besteding van een bedrag van €2500. Het beste plan wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd.

De dag zelf
De kindergemeenteraadsleden worden ‘s ochtends om 10.30 uur in de raadzaal ontvangen. De rest van de dag gaan zij aan de slag met het uitwerken van de projectvoorstellen, een gespreksronde met politici en de voorbereidingen voor de raadsvergadering ‘s avonds. Na een gezamenlijke maaltijd volgt om 18.00 uur dan de echte Kindergemeenteraad, onder voorzitterschap van de burgemeester. Het voorstel met de meeste stemmen, dat 2500 euro mag kosten, wordt daadwerkelijk door de gemeente uitgevoerd.

De vergadering
’s Avonds tijdens de vergadering van 18.00 – 19.30 uur in de raadzaal is iedereen van harte welkom. Aangezien het een drukbezochte bijeenkomst belooft te worden, wordt de hal van het gemeentehuis voorzien van grote televisieschermen. Volwassenen kunnen hiervandaan meekijken met de debatten in de raadzaal.

Bereikbaarheid
In verband met de mogelijke verkeersdrukte tijdens de Kindergemeenteraad vragen we iedereen zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het gemeentehuis te komen. Om filevorming op de Van Heemstraweg te voorkomen, wordt de afslag naar het gemeentehuis tussen 17.00 en 20.00 uur tijdelijk voor autoverkeer afgesloten.

Wie toch met de auto komt kan de auto parkeren op het terrein achter het gemeentehuis en het Asdonckterrein. Via de afslag Waardhuizenstraat worden bezoekers hier naartoe geleid.

Fietsers hebben via de Van Heemstraweg wel toegang tot het gemeentehuis. Er worden verkeersbegeleiders ingezet om het fietsverkeer te regelen. Fietsen kunnen voor het gemeentehuis worden gestald.