BravaNL in digitaal basispakket Gelderland Zuid

Foto:

REGIO, 10 april 2013

REGIO, 10 april 2013

Cultuurzender BravaNL maakt sinds begin april in Gelderland Zuid deel uit van het digitale basispakket van kabelexploitant UPC, op kanaal 612.

Tot nu toe was BravaNL in deze regio (onder meer Arnhem, Nijmegen en Tiel) alleen digitaal te ontvangen in het Royaal Pakket.

De zender met klassieke muziek, opera en ballet maakt al wel enkele jaren deel uit van het analoge basispakket van UPC, als gevolg van een positief advies van de Programmaraad Gelderland Zuid. Dit advies is begin dit jaar geprolongeerd, zodat ook alle abonnees die alleen analoog kijken zeker tot juli 2014 kunnen blijven genieten van de merendeels Nederlandse concerten en opera’s bij BravaNL.

‘Klassieke muziek voor iedereen’
Programmadirecteur Rob Overman beschouwt de prolongatie van het positieve advies van de Programmaraad Gelderland Zuid als een graadmeter voor de populariteit van BravaNL. ‘Iets meer dan drie jaar na de start wordt BravaNL door de programmaraad kennelijk gezien als een essentieel onderdeel van het basispakket. Dat sluit naadloos aan bij ons uitgangspunt dat we klassieke muziek, opera en ballet beschikbaar willen maken voor iedereen, met de focus op ons eigen rijke klassieke muziekleven. Voorbeelden daarvan zijn onze themaweken ‘Het Gelders Festival’ en ‘De Gelderse Vierdaagse’, aldus Overman.

Het advies van de Programmaraad Gelderland Zuid heeft betrekking op tweeentwintig gemeenten waaronder ook Beuningen.

BravaNL van start met De Foyer
BravaNL lanceerde onlangs De Foyer, een vereniging van vrienden, fans en volgers die de nog jonge cultuurzender willen ondersteunen. Nu BravaNL een vaste plek heeft gevonden binnen het Nederlandse klassieke muziekleven, is besloten om ter ondersteuning een actieve vriendenclub op te zetten. De Foyer biedt haar leden tal van voordelen, zoals vrijkaartenacties en kortingen voor concerttickets en producten in de BravaNL webshop. Meer informatie over De Foyer is te vinden op www.bravanl.nl.

Digitale ontvangst BravaNL
De abonnees van UPC kunnen BravaNL en een kleine dertig andere zenders voortaan via het standaardabonnement in digitale beeldkwaliteit ontvangen. Alle klanten hebben automatisch toegang tot het digitale signaal. Hiervoor hoeven ze geen nieuw abonnement af te sluiten. De prijs van het analoge kabelabonnement blijft gelijk. De televisie moet wel geschikt zijn om het digitale signaal te ontvangen. Hiervoor is een DVB-C-ontvanger nodig, die inmiddels standaard is ingebouwd in het merendeel van de nieuwe televisies die in Nederland verkocht worden.

 

Vind BravaNL leuk!