Routewijziging in Nijmeegse Vierdaagse 2013

Foto:

NIJMEGEN, 13 april 2013

NIJMEGEN, 13 april 2013

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft ten opzichte van vorig jaar, één grote wijziging in het wandelparcours te melden.

Op de eerste dag, de Dag van Elst, is in de vroege ochtenduren de ‘lus van Lent‘ uit het parcours geschrapt als gevolg van bouwwerkzaamheden en wegenaanleg in Nijmegen-Noord.

De wandelaars gaan dit jaar over de Waalbrug aan de westzijde via de oprit het brugtalud af en slaan op de Oosterhoutsedijk linksaf richting Bemmelsedijk. Onder de Waalbrug door gaan ze dan weer linksaf, het nieuw aangelegde fietspad op, om dan via de Lentse Tuinstraat, Steltsestraat, Lentse Schoolstraat, Dorpsplein en Begoniastraat weer op de ‘oude’ route te komen.

Kleine routewijziging
Tevens is er nog een kleine routewijziging op de tweede dag in Wijchen. De 30 km en 40 km militaire wandelaars gaan via het St. Jorispad over het Arcus-terrein naar de Valendrieseweg en komen zo weer op hun ‘oude’ route, de 50 – en 40 km wandelaars gaan eveneens via het Arcus-terrein, Campuslaan, St. Jorispad en zijn zo weer op de ‘oude’ route.