Driekwart Nederlanders wil inhuldiging Willem-Alexander kijken

Foto:

LANDELIJK, 23 april 2013

LANDELIJK, 23 april 2013

Ruim driekwart van de Nederlanders is van plan de inhuldiging op televisie te gaan kijken, bijna de helft (43,3%) vindt de inhuldiging zelfs een reden om thuis te blijven en het spektakel op tv te zien.

Bijna 7 op de 10 Nederlanders verwacht dat de inhuldiging van prins Willem-Alexander tot koning, op 30 april, het meest memorabele Oranje TV-moment wordt. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van KPN.

KPN plaats grote schermen
Bijna 60% van de Nederlanders beschouwt de inhuldiging als een moment dat ze gezien moeten hebben. KPN plaatst op 30 april in 13 steden grote schermen met een dagvullend programma: ‘KPN Konings TV’, zodat niemand de inhuldiging hoeft te missen. Daarmee kunnen Nederlanders, tijdens de grootste gebeurtenis van het jaar, televisie kijken zoals het hen uitkomt. Dus niet alleen thuis, maar ook op straat met andere feestvierders.

TV met een koninklijk tintje
KPN Konings TV is te zien op schermen in Groningen, Leeuwarden, Almere, Arnhem, Utrecht, ’s Hertogenbosch, Maastricht, Middelburg, Amsterdam, Rotterdam, ’s Gravenhage, Zwolle en Assen.

De gehele NOS-uitzending met de abdicatie van Koningin Beatrix, de balkonscène en de inhuldiging van Willem-Alexander zal op KPN Konings TV te zien zijn. Maar daarnaast worden ook het concert Samen voor Oranje in Ahoy, de koningsvaart en het optreden van dj Armin van Buuren met het Concertgebouworkest live uitgezonden in de steden. KPN brengt Nederlanders ook met elkaar in verbinding, door live op de schermen te schakelen met de verschillende steden.

Bovendien worden unieke beelden van Nederlandse ambassades over de hele wereld uitgezonden via Google+ Hangouts, door een samenwerking met Google en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Interactieve TV-klanten van KPN die thuisblijven, kunnen het gehele programma van KPN Konings TV ook live op tv volgen via kanaal 14 (en met Interactieve TV Online op de tablet, laptop of smartphone).

ANP FOTO

Cookieinstellingen