Wecycle en Gelderland pakken e-waste na Koninginnedag aan

Foto:

BEUNINGEN, 23 april 2013

BEUNINGEN, 23 april 2013

23 Gelderse gemeenten doen mee met landelijke inzamelactie

 

Na de Vrijmarkt belanden veel onverkochte elektrische apparaten in de vuilnisbak. Daarom roept Wecycle samen met 23 Gelderse gemeenten iedereen op om na Koninginnedag elektrische apparaten in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. Snelle inleveraars krijgen een tas cadeau.

Wecycle wil hiermee de bekendheid van de milieustraat als inleverpunt voor e-waste verhogen en het weggooien van afgedankte apparaten tegengaan. In Gelderland doen o.a. ook gemeente Beuningen, Wijchen en Rheden mee.

 

De Vrijmarkt op Koninginnedag is voor veel mensen het moment om gebruikte spullen te verkopen. Onverkochte elektrische apparaten belanden daarna vaak in de vuilnisbak. Per jaar gooien we 35 miljoen kilo aan met name kleine apparaten en spaarlampen weg. Zonde, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Door recycling worden grondstoffen behouden en schadelijke stoffen komen niet in de natuur terecht.

 

Samen met 256 Nederlandse gemeenten voert Wecycle daarom deze week campagne met een TV-spot en advertenties.

Foto: Wecycle

Recyclen doen we samen met gemeenten

Wecycle nodigde alle gemeenten in Nederland uit om gratis mee te doen. Maar liefst 256 gemeenten zijn deze samenwerking aangegaan. Voor meer informatie en alle deelnemende gemeenten, zie wecycle.nl/koninginnedag.


Over Wecycle

Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van de producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage hierover aan overheid en samenleving. Daarnaast laat Wecycle onderzoeken uitvoeren en voert zij communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten.
Meer informatie: wecycle.nl.