Burgemeester vraagt schoolkinderen portret van de nieuwe Koning

Foto:

BEUNINGEN, 25 april 2013

BEUNINGEN, 25 april 2013

Vanmiddag heeft burgemeester van Eert per brief alle basisschoolleerlingen uit de gemeente uitgenodigd een portret van Koning Willem Alexander te maken voor de raadszaal en zijn werkkamer in het gemeentehuis in Beuningen.

“Zoals jullie weten stopt op dinsdag 30 april 2013 onze Koningin Beatrix en wordt de troon overgenomen door Koning Willem Alexander”, schrijft de burgemeester. “Dat wordt als een groot feest gevierd. Nu is het gebruikelijk dat in de raadszaal van de gemeente én op de kamer van de burgemeester, er een portret of een beeld hangt of staat van het staatshoofd, dus van de zittende koning of koningin.”

 

“Omdat we pas eind van dit jaar de nieuwe statieportretten krijgen van onze nieuwe koning, zal er vanaf 1 mei 2013 geen portret meer hangen op mijn kamer en in de raadszaal. Ik zou het leuk vinden wanneer we binnenkort een door kinderen uit onze gemeente gemaakt portret of beeld van onze nieuwe Koning Willem Alexander kunnen ophangen in het gemeentehuis.”

Twee ereplaatsen
Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen en er één kiezen om op te hangen in de raadzaal van het gemeentehuis. Ook voor de kamer van de burgemeester zal er één worden uitgekozen. Alle andere werken zullen we tijdelijk tentoonstellen in het gemeentehuis, zodat iedereen er naar kan komen kijken.

De kinderen hebben tot eind mei de tijd. Op vrijdagochtend 31 mei 2013 neemt de burgemeester op het gemeentehuis zelf de kunstwerken in ontvangst. Op maandag 3 juni a.s. om 19.30 uur zal, tijdens de volgende gemeenteraad, het kunstwerk in de raadszaal gehangen worden. De maker(s) worden daar voor uitgenodigd.