Zonnige zomer welkom op recreatiegebied Groene Heuvels

Foto:

EWIJK, 26 april 2013

EWIJK, 26 april 2013

Na een winter waar maar geen eind aan leek te komen en het frisse voorjaar zien we dit jaar met zijn allen uit naar een lange, zonnige en warme zomer.

De RGV recreatiegebieden in het Rijk van Nijmegen (Berendonck, Groene Heuvels, Mookerplas en Wylerbergmeer) zijn dan bij uitstek een heerlijke plek om te vertoeven.

Bezoek gratis
Op 1 mei 2013 gaat hier het hoogseizoen van start. Dit betekent geen honden op de gebieden en het ingaan van het hoogtarief voor parkeren. Een bezoek aan de gebieden is helemaal gratis, alleen voor het parkeren betaalt men een vergoeding. Het hoogseizoen loopt tot 16 september.

 

Volop activiteiten en leuke evenementen
Een duik nemen in het verkoelende water, lekker zonnen, een potje golf spelen, een wandeling maken, mountainbiken, waterskiën, spelen op de vele speeltoestellen of een publieksevenement bezoeken; op de recreatiegebieden van RGV kan het allemaal. Tevens staan tal van publieksevenementen op het programma. Op 12 mei vindt de gezellige braderie Berendonck op Stelten plaats. Op 25 mei is dancefestival Emporium op Berendonck. Nieuw is de Strong Viking Run, een hindernissenloop van bijna 20 kilometer, op en rondom recreatiegebied Berendonck. En op 14 en 15 september is het de beurt aan het internationale pottenbakkersfestival Keramisto op Mookerplas.

Voordelig parkeren
Bij veelvuldig bezoek met de auto is het voordeliger een parkeerpas aan te schaffen. Deze pas is geldig van 1 mei 2013 tot 1 mei 2014 op alle RGV-recreatiegebieden in het Rijk van Nijmegen en op de Veluwe. Bijkomend voordeel is dat men niet hoeft te denken aan gepast muntgeld of een opgeladen chipknip voor de parkeerautomaat

Tot 1 mei 2013 is de RGV parkeerpas tijdens de voorverkoopactie extra voordelig te bestellen. Via www.rgv.nl kost de parkeerpas slechts € 32,50. Na 1 mei kost de parkeerpas bij een online besteling € 40,-.

De dagtarieven voor het parkeren blijven ongewijzigd:
€ 5,00 per voertuig in het hoogseizoen, 1 mei – 16 sept.
€ 2,00 per voertuig in het laagseizoen, 16 sept. – 1 mei en na 17.00 uur gedurende het hoogseizoen.

Meer informatie op www.rgv.nl.