Let op uw woning ook tijdens de kroning!

Foto:

LANDELIJK, 30 april 2013

LANDELIJK, 30 april 2013

Op de kroningsdag zullen veel mensen niet thuis zijn en inbrekers maken daar gebruik van. Neem uw voorzorgsmaatregelen.

Gaat u op pad of op vakantie? Sluit uw ramen en deuren dan goed af. Ziet u iets verdachts? Bel direct 112. De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Zorg bij afwezigheid en vakantie dat uw woning goed is afgesloten. Voorkom dat er een kraak gezet wordt in uw woning. De meivakantie staat voor de deur. De temperatuur stijgt, open ramen en deuren zorgen voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe.

De politie helpen

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Als u direct belt, is de kans groter dat wij als politie de verdachte kunnen aanhouden.

Meer informatie
Meer informatie over het voorkomen van woninginbraak staat op Politie.nl. Op het Youtubekanaal van de politie Brabant staan zeven filmpjes over de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. Daarnaast is meer informatie te vinden op de website Politiekeurmerk.nl van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

1. Bulgaarse methode (1:13)
2. Flipperen (1:16)
3. Hengelen (1:17)
4. Openbreken (1:12)
5. Gaatjes boren (1:14)
6. Ingooien (1:07)
7. Babbeltruc (1:34)