Bezoek de Beatrixmolen in Winssen tijdens Nationale Molendag 2013

WINSSEN, 1 mei 2013

WINSSEN, 1 mei 2013

Altijd al willen weten wat het werk van molenaar inhoudt?

U kunt het hem/haar zelf vragen tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2013. Gedurende dit molenweekend zetten ruim 900 molens hun deuren open, speciaal voor u. In Gelderland doen 122 molenaars mee waaronder ook de Beatrixmolen in Winssen.

Bij de Beatrixmolen worden beide dagen rondleidingen verzorgd tussen 10.00 en 17.00 uur. Zondag worden er lekkere molenpannenkoeken gebakken. Tevens zorgen ze voor een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. En voor de kinderen schenken ze ranja.

De 41ste Nationale Molendag staat in het teken van de vrijwilliger en de molenaar in het bijzonder. Dankzij hen kunnen de molens blijven draaien en zijn deze open voor het publiek. De molenaars vertellen u graag meer over hun werk, de molen en wat dit oeroude werktuig voor de buurt betekent.

 

Over de Nationale Molendag
De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars en maakt deel uit van de BankGiroLoterij Molendagen.

Dit jaar is extra feestelijke editie omdat vereniging De Hollandsche Molen haar 90ste verjaardag viert. Sinds 1923 zet deze landelijke organisatie zich in voor het beheer en behoud van wind- en watermolens in Nederland. Op de molens kunt u tijdens de Nationale Molendag meer informatie vinden over het werk van dé molenvereniging van Nederland.