Nepglazenwassers nog steeds actief in de regio

Foto:

WINSSEN/BEUNINGEN, 1 mei 2013

WINSSEN/BEUNINGEN, 1 mei 2013

De laatste dagen wordt de politie veelvuldig gebeld over Engelstalige nepglazenwassers c.q. klusjesmannen die hun ‘diensten’ aanbieden.

Ook in Winssen en Beuningen zijn meldingen binnengekomen. Zijn zij ook bij u aan de deur geweest? Deel uw ervaring op facebook.

Veelal trekken de oplichters er op uit met professioneel ogende bedrijfsbussen en gaan de deuren langs. Met babbeltrucs en andere gladde praatjes proberen zij burgers te overreden in te gaan op hun ‘diensten’. Veelal dient een voorschot te worden betaald, om vervolgens niet meer terug te komen.

Waarschuwing

Gaat u hier niet op in, wanneer u een dergelijke klus wilt laten uitvoeren is het raadzaam om een gerenommeerd bedrijf uit uw omgeving dit te laten doen. De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit “hen niet zal overkomen”. Toch loopt iedereen – jong en oud – de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende.

  • Betaal nooit vooraf voor nog te leveren diensten
  • Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen
  • Vraag om legitimatie en controleer dat
  • Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht
  • Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af ook niet als iemand van de “bank” of de “politie” belt of voor uw deur staat
  • Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen.

Voor meer informatie zie: www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html

Bekkers Dienstverlening staat voor u klaar!
bekkers-dienstverlening

Website: bekkersdienstverlening.nl