Beuningse inwoners gaan zelf buurt onderhouden

Foto:

BEUNINGEN, 2 mei 2013

BEUNINGEN, 2 mei 2013

Vandaag gaven bewoners van buurtvereniging de Veerman, samen met wethouder Henk Plaizier, de kick-off voor het nieuwe project ‘Buurt in uitvoering‘.

In dit nieuwe project ondersteunt de gemeente Beuningen de komende periode initiatieven van inwoners en organisaties om hun eigen buurt aan te pakken.

Buurtinitiatieven
Dit project is een gevolg van de bezuinigingen. Die maken het voor de gemeente noodzakelijk een groter beroep te doen op de eigen verantwoordelijkheid van bewoners en organisaties voor de kwaliteit van hun leefomgeving.

Daarom steunt de gemeente de komende periode ideeën van inwoners om hun buurt te verbeteren. Bewoners gaan daarbij zelf aan de slag in hun wijk, bijvoorbeeld met het opknappen van een plantsoen of speeltuin of het schoonmaken van hun omgeving. De gemeente faciliteert dit door materialen, vakkennis en expertise beschikbaar te stellen.

231135

Buurtvereniging de Veerman startte vandaag met het eerste buurtinitiatief. Zij gaan voortaan twee plantsoenen en een drietal bomen onderhouden. Samen met de bewoners zijn de drie nieuwe bomen geplaatst.