De Nationale Sportweek bij Kinderopvang de Cristallijn

Foto:

BEUNINGEN, 3 mei 2013

BEUNINGEN, 3 mei 2013

Kinderopvang de Cristallijn is een kleinschalig sfeervol dagverblijf aan de rand van Beuningen.

De Cristallijn deed mee aan de Nationale Sportweek en was de week rustig begonnen, omdat ze de ervaring hebben dat de kinderen, vaak ’s maandags moe zijn van alle activiteiten die ze met hun ouders hebben gedaan in het weekend.

De maandag werd dus rustig begonnen en werd er lekker in de eigen natuurbelevingstuin gespeeld. Met het heerlijke weer vermaakte iedereen zich prima.

Dinsdag hadden de kinderen bezoek van Alberthe Papma, van Kinderyogapraktijk Aventurijn. Zij heeft een peuteryoga les verzorgd op het dagverblijf. “Dit was super leuk”, vertelt Astrid Siahaya van de Cristallijn. “Ze nam de kinderen mee in beweging, van het ontwaken, aankleden, eten en op pad gaan naar het bos, en daar allerlei dieren tegen komen, en die na doen. De kinderen vonden dit erg leuk.”

Woensdag was de kinderopvang welkom in de Arcus in Wijchen, om te gaan basketballen. Wat een plezier, rennen, dribbelen, in de basket proberen te gooien, en met hulp dunken. Haha. Ze kregen alle hulp van de medewerkers van de sporthal.

Donderdag weer een mooie dag, zijn ze met de bolderkar, naar de overkant van de Schoenaker gewandeld, en hebben de plaatselijke voetbalclub Beuningse Boys bezocht. Ook hier wachtte weer een gastvrij ontvangst door Mevrouw Lucy Verhoeven. “Niets was haar teveel”, zegtĀ Astrid. “De kinderen zijn gestart, met rennen en een bal. Schieten, over de lijnen lopen, de duck out uitgeprobeerd. Je bal over de doelpaal proberen te gooien, en zelfs de bal rollen voor de allerkleinste was leuk. En tot slot heeft Lucy ons nog het gehele complex van onder naar boven laten zien.”

“En vrijdag hebben we met onze eigen talenten gedanst met de kinderen op de klanken van de Rock en Roll“, gaat Astrid met pretoogjes verder. “Ik kan je vertellen, we hebben bij de kinderen echt talenten zitten, de een kan goed basketballen, de ander kan goed schieten, weer een ander kan de pose van de yoga om op een been te staan, en we hebben een waar Rock en Roll talent. Maar bovenal, hebben we genoten van al deze beweging.”

Foto: Carlijn de Boer

Kinderopvang de Cristallijn
Zonnebloemveld 8
6641 TA Beuningen
Tel. 024-6778122
Website: www.cristallijn.com

Ā