Workshop ‘Goede Buren’ op Dag van het Burenbegrip

Foto:

BEUNINGEN, 4 mei 2013

BEUNINGEN, 4 mei 2013

Op woensdag 29 mei aanstaande organiseert Buurtbemiddeling Beuningen en Druten de workshop ‘Goede Buren’.

De workshop is opgezet voor alle geïnteresseerde bewoners en zal gaan over buren, burengedrag en burencommunicatie. De workshop vindt plaats in het gemeentehuis van Beuningen (ochtend) en in het gemeentehuis van Druten (avond). Inschrijven kan tot en met 28 mei 2013 en deelname is gratis.

 

De vrijwilligers van Buurtbemiddeling merken dat het bespreekbaar maken van overlast toch niet altijd zo makkelijk is. Men is bang om de ander tegen het hoofd te stoten en een conflict te veroorzaken. De ervaring van de buurtbemiddelaars is juist dat de buren vaak niet eens in de gaten hebben wat het effect is van de overlast die ze veroorzaken.

Voor iedereen die waarde hecht aan woonplezier en dit plezier door gedrag van buren aangetast ziet, biedt het project de workshop ‘Goede Buren’ aan. Een 2 uur durende workshop waarin handvatten aangereikt worden over communicatie tussen buren. En waarin uiteraard ook tijd wordt genomen voor een gezellig praatje en een kop koffie met andere buurtbewoners.

Dag van het Burenbegrip
Buurtbemiddeling Beuningen en Druten organiseert op 29 mei aanstaande de Dag van het Burenbegrip. Het initiatief is ontstaan op een kennismakingsavond van de vrijwilligers van het project samen met de burgemeester Carol van Eert van Beuningen en burgemeester Luciën van Riswijk van Druten. Geconstateerd werd dat het tijdig bespreekbaar maken van ongenoegen en overlast vele conflicten kan voorkomen. Zeker als je naast elkaar woont en elkaar iedere dag tegen kunt komen.

Datum: 29 mei 2013
Tijd/plaats:

10.00 – 12.00 uur Gemeentehuis Beuningen
19.00 – 21.00 uur Gemeentehuis Druten
Aanmelden
voor de ochtend:
 [email protected]
voor de avond:  [email protected]
  of op telefoonnummer 024 – 323 27 51

 
buurtbemiddelingbeuningen.nl