Feest bij de Beatrixmolen in Winssen tijdens Nationale Molendag 2013

Foto:

WINSSEN, 7 mei 2013

WINSSEN, 7 mei 2013

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2013 zijn het weer Nationale Molendagen.

Jong en oud kunnen op deze twee dagen weer volop genieten van dit oer-Hollandse monument. Overal in het land zetten molenaars de molendeur en open voor bezoek.

In de gemeente Beuningen doet de Beatrixmolen uit Winssen (Molenstraat 37M) mee aan dit landelijke evenement. Deze molen is beide dagen geopend voor publiek tussen 10.00 en 17.00 uur.

Het gehele weekend is het feest op deze prachtige molen, want er valt voor iedereen het nodige te beleven. Tijdens de vele rondleidingen laten de molenaars de bezoekers zien hoe er vroeger op de molen graan werd vermalen. Kinderen kunnen een mooie kleurplaat maken of een ansichtkaart mee naar huis nemen.

De oudere kinderen en volwassen kunnen meedoen aan de prijsvraag: ‘Hoe vaak gaan de wieken rond.’ U kunt ook genieten van een drankje terwijl de wieken langs u heen zoeven.

Molenkeuken open
Op zondag zal de molenkeuken open gaan en worden er voor de bezoekers molenpannenkoeken en brood gebakken! Daarnaast verkopen we in onze molenwinkel diverse ambachtelijke brood- en cake mixen. De toegang is geheel gratis. De molenaars heten u deze dag van harte welkom op de molen.

De Nationale Molendag maakt deel uit van de BankGiro Loterij Molendagen die georganiseerd worden door De Hollandsche Molen. Wilt u weten welke molens er meedoen en wat er zoal is te beleven? Ga dan naar www.nationalemolendag.nl