Radio Totaal uit de ether

Foto:

BEUNINGEN/LINGEWAARD, 9 mei 2013

BEUNINGEN/LINGEWAARD, 9 mei 2013

Radio Totaal is per 10 mei niet meer te horen op FM 93.6 en alleen nog maar via www.radiototaal.fm.

Door een besluit van CvdM (Commissariaat van de Media) is de omroeplicentie toegekend aan een nieuwe partij. Het besluit komt voort uit een extern rapport dat overgenomen is door Gemeente Lingewaard.

Radio Totaal stopt per 10 mei met uitzenden in de ether. Vanaf 00:00u is er geen muziek en informatie uit Lingewaard meer te horen. Of de nieuwe partij gelijk de uitzendingen onder een nieuwe naam zal hervatten is niet duidelijk.

Radio Totaal leverde sinds 1 januari 2011 het radiosignaal. In aanloop naar de nieuwe zendtijdtoewijzing heeft Gemeente Lingewaard een extern bureau ingeschakeld om te beoordelen welke partij de beste papieren heeft voor de komende 4 jaar. Op Radiogebied is dit Radio Totaal niet geworden.

In het -volgens de radiozender- onvolledig en hierdoor onjuist rapport komt naar voren dat Radio Totaal te weinig binding heeft met Lingewaard. Dit terwijl de radiozender beschikt over een moderne mobiele radiostudio die op alle belangrijke evenementen in Lingewaard zichtbaar aanwezig en hoorbaar was. Het radiostation was altijd spreekbuis voor initiatieven, acties en nieuws uit Lingewaard. Een team van ruim 20 vrijwilligers was dagelijks bezig op een professionele manier radio te maken i.c.m. informatie uit gemeente Lingewaard. De huidige lokale omroep RTV Lingewaard, waaronder TV Lingewaard en Radio Totaal, verliezen na 20 jaar dienst, omroeplicentie.

Radio Totaal laat het er niet bij zitten en komt in actie. Via www.radiototaal.fm kan een petitie worden ondertekend en medewerkers van de radiozender zijn vrijdag en zaterdag in Huissen en Bemmel op straat aanwezig om handtekeningen te verzamelen. Ook tijdens Lingewaardse Meifeesten in Haalderen -waar vanuit nota bene 3 dagen live uitgezonden gaat worden- zal om handtekeningen gevraagd worden. U kunt ook online de petitie tekenen.

naar petitie

Radio Totaal ontstond in 1991 als Radiopiraat met diverse Radiostudio’s in Beuningen. In 1998 werdt Radio Totaal het zwijgen opgelegd. In 2009 keerde het radiostation succesvol terug via internet en was vanaf  1 januari 2011 ook via de ether in de gemeente Lingewaard te horen.