Nieuws.nl mooier dan ooit

Foto:

ZEIST/BEUNINGEN,  10 mei 2013

ZEIST/BEUNINGEN,  10 mei 2013

De website Nieuws.nl verandert volgende week volledig. Moderner, interactiever, sneller, strakker en klaar voor de toekomst.

Het nieuwe Nieuws.nl is volledig geschikt voor mobiel gebruik en ook aan tablets is gedacht door middel van een responsive design, dat zich automatisch aanpast aan de grootte van het gebruikte beeldscherm.

Ook beudningen.nieuws.nl krijgt met deze lancering een nieuw jasje. De verwachting is dat de frissere uitstraling veel aantrekkelijker is voor bezoekers. De overgang naar het nieuwe platform vindt maandag gefaseerd plaats. De ene bezoeker zal daarom het nieuwe platform al eerder kunnen raadplegen dan de ander.

De oude website stamt uit 2002 en voldoet niet meer aan de eisen van nu. Ook de achterliggende technische systemen waren verouderd en zijn totaal vernieuwd. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en de laatste snufjes op het gebied van webdesign en tooling.

Op dit moment zijn er, behalve beuningen.nieuws.nl, nog 15 lokale redacties van Nieuws.nl in Nederland actief. Deze redacties maken eigen nieuwsberichten en werken samen met de centrale redactie voor de landelijke nieuwsvoorziening. Op die manier ontstaat een dynamische nieuwssite.

Er zal direct na de lancering van de nieuwe website gestart worden met de ontwikkeling van een mobiele app voor Apple- en Androiddevices. De app zal vooral open van structuur zijn, zodat de gebruikers hem volledig in kunnen stellen naar eigen wens.

Nieuws.nl zal blijven innoveren op het gebied van usergenerated-nieuws. Dit betekent dat er meer mogelijkheden voor lezers komen om zelf nieuws aan te dragen voor Nieuws.nl en haar lokale sites.