Brandweer redt hond uit brandend pand (foto’s)

WINSSEN – De brandweer van Druten heeft zaterdagavond aan de Molenstraat in Winssen een hond uit een brandende woning gered. De bewoners waren op het moment van de brand, die rond tien voor half acht uit brak, niet thuis. Buurtbewoners alarmeerden de brandweer, waarna deze bij aankomst aan de achterzijde een ruit hebben ingetikt en zich toegang tot de woning hebben verschaft. Zij hebben de hond uit de woning gered en deze zuurstof toegediend in afwachting van een dierenambulance.

WINSSEN – De brandweer van Druten heeft zaterdagavond aan de Molenstraat in Winssen een hond uit een brandende woning gered.

De bewoners waren op het moment van de brand, die rond tien voor half acht uit brak, niet thuis. Buurtbewoners alarmeerden de brandweer, waarna deze bij aankomst aan de achterzijde een ruit hebben ingetikt en zich toegang tot de woning hebben verschaft. Zij hebben de hond uit de woning gered en deze zuurstof toegediend in afwachting van een dierenambulance.

Er werd opgeschaald naar ”Middel Brand.” Twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een Officier van Dienst zijn ter plaatse gegaan. Bij de brand vielen verder geen gewonden. Een reguliere ambulance is ter plaatse geweest, maar hoefde verder niet ingezet te worden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Tekst/foto’s: Tom Hessels