Het Dijkmagazijn zoekt jonge ontdekkingreizigers

BEUNINGEN – Het Dijkmagazijn zoekt jonge ‘journalisten’ die voor de bewoners van Alde Steeg het buitengebied in Beuningen gaan ontdekken.Gewapend met camera’s, opnameapparatuur, pen, papier en verzameldoos zoeken ze de mooiste en spannendste plekken van groen Beuningen. Alle ontdekkingen en ervaringen worden later aan de bewoners van Alde Steeg gepresenteerd.

BEUNINGEN – Het Dijkmagazijn zoekt jonge ‘journalisten’ die voor de bewoners van Alde Steeg het buitengebied in Beuningen gaan ontdekken.

Gewapend met camera’s, opnameapparatuur, pen, papier en verzameldoos zoeken ze de mooiste en spannendste plekken van groen Beuningen. Alle ontdekkingen en ervaringen worden later aan de bewoners van Alde Steeg gepresenteerd.

Iedereen kent natuurlijk de natuurdocumentaires van David Attenborough: spannend en bijzonder. Je zou zelf die plekken die op tv verschijnen meteen willen bezoeken. Dat kan niet altijd, en zeker niet voor bewoners van Alde Steeg. Zij kunnen vaak moeilijk naar buiten, en zeker ruigere gebieden zijn voor hen bijna niet te bezoeken. Daarom zoekt Het Dijkmagazijn 12 kinderen die voor deze bewoners op pad willen gaan in Beuningen.

Na een kennismaking, om te horen wat de bewoners willen zien, gaan de nieuwe journalisten na de zomervakantie onder deskundige begeleiding op pad. Na een paar expedities worden alle opnamen en vondsten verwerkt: tot filmpjes, foto’s, misschien een kleine tentoonstelling of kekke presentatie met een spel. Dat levert dan een levensechte presentatie op voor de bewoners die zich waarschijnlijk helemaal buiten wanen.

De eerste bijeenkomst om met elkaar kennis te maken is woensdag 19 juni 2013,14.00 uur in Het Dijkmagazijn. Kennismaking met de bewoners van Alde Steeg is dinsdagavond 25 juni 2013. Na de zomervakantie gaan de jonge journalisten op expeditie om een mooie presentatie te maken.

Ben je tussen 10 en 12 jaar, kun je (of wil je) goed fotograferen, filmen, een tentoonstelling maken, een verhaal vertellen of presenteren? Meld je dan aan (ook voor informatie) bij het Dijkmagazijn bij Rosanne Nijsse, e-mail [email protected].

Expeditie Beuningen is mede mogelijk gemaakt door het Rabobank-Coöperatiefonds.