Jan Linders deelt vierduizend euro aan cheques uit

EWIJK – Dirk Hanegraaf, filiaalleider van Jan Linders supermarkt in Ewijk deelde zaterdag de cheques uit aan Muziekvereniging ULTO, TV Ewijk, vv Ewijk en de scouting.

EWIJK – Dirk Hanegraaf, filiaalleider van Jan Linders supermarkt in Ewijk deelde zaterdag de cheques uit aan Muziekvereniging ULTO, TV Ewijk, vv Ewijk en de scouting.

De uitreiking was de afsluiting van een vijf weken durende aktie waarbij de klanten bij iedere 10 euro aan boodschappen een munt kregen die zij in een buis van de vereniging van hun keus konden doneren.

“Jan Linders heeft de afgelopen twee jaar de Club spaaractie gedaan maar omdat ze dit jaar 50 jaar bestaan, zijn er andere activiteiten”, zegt Dirk. “Omdat we in Ewijk een mooie nieuwe winkel hebben, zijn we hier toch de Club spaaractie gaan houden. Jan Linders draagt verenigingen, clubs en stichtingen een warm hart toe. Dat laten we met zo’n actie blijken maar verenigingen en scholen kunnen ook 10% kortingsbonnen aanvragen. Via de website is terug te vinden hoe dat allemaal werkt.”

Originele activiteiten
De verenigingen hebben heel fanatiek de achterban gemobiliseerd om de muntjes voor ze te gaan sparen. “We moesten door de weeks de buizen leeg maken omdat ze volzaten”, zei Dirk. “Elke vereniging heeft ook een activiteit gedaan. Eerst was er de tennisvereniging die een springkussen geplaatst hadden en suikerspinnen uitdeelden aan de kinderen. Binnen kon men informatie krijgen over de tennisvereniging. De tweede activiteit was van de scouting. Die gingen met marshmallows aan de gang en pakten de boodschappen voor de klanten in. Daarna was de fanfare aan de beurt. Zij maakten met de jeugd muziek in de winkel. Als laatste was de voetbalvereninging met een bord op het plein aanwezig. Daar kon men door de gaten schieten. Wij vonden het allemaal heel erg leuk en vonden het een geslaagde actie.”

Natuurlijk was er koffie, limonade en vlaai van een supermarktketen uit het zuiden des lands


Foto onder: De cheque voor ULTO wordt door twee leden in ontvangst genomen

Foto onder: De penningmeester van de tennisvereniging neemt de cheque in ontvangst

Foto onder: Ook de voetbalvereniging is zichtbaar blij met de cheque

Dirk wordt bijna van het podium af geduwd wanneer de scouting er aan komt stormen voor de cheque. Het is ook niet niks, de ingezamelde muntjes waren goed voor maar liefst € 1.374,30Meer foto’s op Facebook