Honderden Handtekeningen voor Radio Totaal

Foto:

BEUNINGEN/LINGEWAARD, 13 mei 2013 – Radio Totaal moest op 10 mei jongstleden haar uitzendingen via FM 93.6 staken. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) besloot dat niet RTV Lingewaard de nieuwe lokale omroep is geworden maar HTV Lingewaard. Radio Totaal verzorgde de Radio-uitzendingen voor RTV Lingewaard.”Gemeente Lingewaard durfde zelf geen beslissing te nemen en schakelde een extern buro in om een advies uit te brengen”, zegt Marcel Pardon, van RadioTotaal. “Dit advies heeft de Gemeente Lingewaard klakkeloos overgenomen en ingediend bij CvdM. Wat Gemeente Lingewaard niet wist is dat het rapport op bepaalde punten gebaseerd is op aannames en suggesties zonder deze op feiten te checken.”Radio Totaal voelt zich ernstig tekort gedaan. Het radiostation dat informatievoorziening bracht uit Lingewaard i.c.m. muziek is diep teleurgesteld. Zij geven aan dat uit het rapport o.a. naar voren kwam dat Radio Totaal te weinig binding heeft met Lingewaard. “Wij zijn juist tijdens belangrijke evenementen aanwezig om live verslag te doen. Ook is Radio Totaal spreekbuis voor burgers uit Lingewaard en reageerde de zender direct op acties, initiatieven en festiviteiten. In het rapport valt tevens te lezen dat er een radiospot uit Beuningen te horen was. Wat men niet heeft opgeschreven is dat er in het zelfde reclameblok ook 3 radiospots te horen waren uit Lingewaard”, zegt Marcel.

BEUNINGEN/LINGEWAARD, 13 mei 2013 – Radio Totaal moest op 10 mei jongstleden haar uitzendingen via FM 93.6 staken. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) besloot dat niet RTV Lingewaard de nieuwe lokale omroep is geworden maar HTV Lingewaard. Radio Totaal verzorgde de Radio-uitzendingen voor RTV Lingewaard.

“Gemeente Lingewaard durfde zelf geen beslissing te nemen en schakelde een extern buro in om een advies uit te brengen”, zegt Marcel Pardon, van RadioTotaal. “Dit advies heeft de Gemeente Lingewaard klakkeloos overgenomen en ingediend bij CvdM. Wat Gemeente Lingewaard niet wist is dat het rapport op bepaalde punten gebaseerd is op aannames en suggesties zonder deze op feiten te checken.”

Radio Totaal voelt zich ernstig tekort gedaan. Het radiostation dat informatievoorziening bracht uit Lingewaard i.c.m. muziek is diep teleurgesteld. Zij geven aan dat uit het rapport o.a. naar voren kwam dat Radio Totaal te weinig binding heeft met Lingewaard. “Wij zijn juist tijdens belangrijke evenementen aanwezig om live verslag te doen. Ook is Radio Totaal spreekbuis voor burgers uit Lingewaard en reageerde de zender direct op acties, initiatieven en festiviteiten. In het rapport valt tevens te lezen dat er een radiospot uit Beuningen te horen was. Wat men niet heeft opgeschreven is dat er in het zelfde reclameblok ook 3 radiospots te horen waren uit Lingewaard”, zegt Marcel.

In beroep
Medewerkers van het populaire radiostation lieten het er niet bij zitten en kwamen in actie. Middels een petitie gaat Radio Totaal samen met RTV Lingewaard in beroep. Inmiddels zijn er honderden handtekeningen verzameld van ontevreden burgers uit Lingewaard. Het radiostation gaat komende tijd de straat op om nog meer handtekeningen bij het beroepschrift te kunnen voegen.

Radio Totaal is wel gewoon via internet te horen via www.radiototaal.fm.

De TV uitzending over Radio Totaal staat hieronder.

U kunt ook online de petitie tekenen.

teken nu
naar petitie

Radio Totaal ontstond in 1991 als Radiopiraat met diverse Radiostudio’s in Beuningen. In 1998 werdt Radio Totaal het zwijgen opgelegd. In 2009 keerde het radiostation succesvol terug via internet en was vanaf 1 januari 2011 ook via de ether in de gemeente Lingewaard te horen.