Wanneer opgeven geen optie is

BEUNINGEN, 16 mei 2013 – ‘Ik doe mee aan de Alpe d’Huzes. Nu is dat op zich niet zo bijzonder. Er zijn natuurlijk meer mensen die mee doen, maar ik wil u graag mijn persoonlijk verhaal vertellen waarom ik mee doe.’

Deze drie zinnen zijn het begin van een bericht van Dick Beumer. Een begin dat prikkelt om door te lezen, en als u dat ook doet, zult u weten waarom dit bericht speciale aandacht verdient.

‘Ik zit bij de groep van de Beuningen Heroes en mijn collega’s bij Van Uden BV in Nederasselt, hebben geld gespaard en dat is een behoorlijk bedrag zo rond de €1000,-‘, schrijft Dick verder. ‘Ik zou met mijn verhaal graag in de publiciteit willen komen omdat ik het zo bijzonder vind dat dit gebeurt.’

Motivatie om mee te doen aan de Alpe Dhu6
Het is oud en nieuw 2011 naar 2012, je wenst elkaar veel geluk en gezondheid toe voor het jaar 2012. Na twee weken voel je je niet zo goed en je hebt het gevoel dat er iets in je zegt dat er iets mis is in je lichaam. Je gaat naar de huisarts en daar begint het.
Je wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis en krijgt daar onderzoek na onderzoek. Bij elk onderzoek hoor je dat de uitslag steeds slechter en slechter voor je eruit komt te zien. Uiteindelijk krijg je te horen in dokterstermen dat je ziekte infaust is.

Op dat moment val je in een diepe kuil en samen met je vrouw en kinderen probeer je het leven weer op te pakken. Dit hoefden wij gelukkig niet alleen te doen, samen met onze vele goede vrienden en familie klommen wij uit de diepe kuil.

Om voor mijzelf en voor andere mensen die dezelfde ziekte hebben duidelijk te maken dat de ziekte niet het einde is van je leven en dat je de strijd aan moet gaan met je ziekte, heb ik besloten om de Alpe Dhu6 te gaan doen. Om te laten zien dat mensen met kanker instaat zijn om iets te doen met hun ziekte.

Om zo te laten zien dat het leven door gaat en opgeven geen optie is, om een steentje bij te dragen voor nieuwe medicijnen en onderzoeken. Dit vind ik een goede reden om mee te doen aan de Alpe Dhu6. Zeker om in de positieve lijn te blijven en niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Het trainen gaat soms moeilijk, zeker met het koude weer, maar het houdt mij niet tegen om bij de fysio op de loopband te trainen. En natuurlijk gezond eten om zo je lichaam goede energie te geven en te houden. Zo probeer ik toch op het niveau te komen om de Alpe d’Huzes te lopen, en daarbij is ook:

opgeven geen optie

 Mensen Help! Elke euro helpt hierbij.
Voor info kijkt u op: www.beuningenheroes.nl.

Met vriendelijke groet,
Dick Beumer

Collega’s overhandigden vandaag de cheque aan Dick
Voetnoot redactie: Kijk hoe ú kunt helpen op de pagina van Dick bij deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl