Bankkraak mislukt in Beuningen

BEUNINGEN – Drie criminelen hebben maandag in de vroege ochtend geprobeerd een pinautomaat aan het Julianaplein in Beuningen op te blazen. Ze lieten eerst gas naar binnen lopen om dat te laten ontploffen, maar dat mislukte. Vervolgens hebben ze de pui meerdere keren met de achterzijde van een auto geramd, maar ook zo kregen ze geen toegang tot de bank, zegt een politiewoordvoerder.De mislukte kraak werd even voor 04.00 uur gepleegd. Toen de criminelen de bank niet open kregen, zag een ooggetuige hen volgens de politie op twee scooters vluchten. De auto werd achtergelaten. “Het gebruik van scooters is een werkwijze die we bij dit soort zaken vaker tegenkomen”, zegt de politiewoordvoerder.

BEUNINGEN – Drie criminelen hebben maandag in de vroege ochtend geprobeerd een pinautomaat aan het Julianaplein in Beuningen op te blazen. Ze lieten eerst gas naar binnen lopen om dat te laten ontploffen, maar dat mislukte. Vervolgens hebben ze de pui meerdere keren met de achterzijde van een auto geramd, maar ook zo kregen ze geen toegang tot de bank, zegt een politiewoordvoerder.

De mislukte kraak werd even voor 04.00 uur gepleegd. Toen de criminelen de bank niet open kregen, zag een ooggetuige hen volgens de politie op twee scooters vluchten. De auto werd achtergelaten. “Het gebruik van scooters is een werkwijze die we bij dit soort zaken vaker tegenkomen”, zegt de politiewoordvoerder.

 

De schade aan de bank aan het Julianaplein loopt volgens de woordvoerder in de tienduizenden euro’s. De politie is direct gestart met het onderzoek ter plaatse en zal daar een gedeelte van de dag mee bezig zijn. De afdeling Forensische Opsporing zal in de loop van de dag worden geassisteerd door de recherche.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Foto’s: Tom Hessels