Tacitusbrug Parade in volle gang

Foto:

EWIJK – Velen bezochten vandaag de Tacitusbrug bij Ewijk om zonder gehinderd te worden door gemotoriseerd verkeer, lopend, fietstend, steppend of op skeelers naar de andere kant te gaan. Vanaf 12.00 uur zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor inwoners uit de omgeving. De hele middag is er muziek, kunst, een Waalmarkt en een informatiepunt waar het hele bouwproces is terug te zien. Kinderen kunnen ook hun eigen ‘voertuig’ meenemen, zoals een fiets, step, rolschaatsen of skateboard.Dinsdagochtend 21 mei  rond 5.30 uur gaat het eerste verkeer over de brug. Het verkeer gaat in zuidelijke richting met 3 rijstroken van deze extra Waalbrug in de A50 gebruik maken. Dat is een uitbreiding van de wegcapaciteit van 2 naar 3 rijstroken. Rijkswaterstaat verwacht dat door deze extra rijstrook het fileknelpunt nummer 1 van dit moment, uit de top 10 verdwijnt. Op donderdag 23 mei gaat ook het verkeer in noordelijke richting over de extra brug rijden met 3 rijstroken.

EWIJK – Velen bezochten vandaag de Tacitusbrug bij Ewijk om zonder gehinderd te worden door gemotoriseerd verkeer, lopend, fietstend, steppend of op skeelers naar de andere kant te gaan.

Vanaf 12.00 uur zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor inwoners uit de omgeving. De hele middag is er muziek, kunst, een Waalmarkt en een informatiepunt waar het hele bouwproces is terug te zien. Kinderen kunnen ook hun eigen ‘voertuig’ meenemen, zoals een fiets, step, rolschaatsen of skateboard.

Dinsdagochtend 21 mei  rond 5.30 uur gaat het eerste verkeer over de brug. Het verkeer gaat in zuidelijke richting met 3 rijstroken van deze extra Waalbrug in de A50 gebruik maken. Dat is een uitbreiding van de wegcapaciteit van 2 naar 3 rijstroken. Rijkswaterstaat verwacht dat door deze extra rijstrook het fileknelpunt nummer 1 van dit moment, uit de top 10 verdwijnt. Op donderdag 23 mei gaat ook het verkeer in noordelijke richting over de extra brug rijden met 3 rijstroken.

Deze jongeman Quinten, genoot er zichtbaar van om met zijn skelter over de brug te rijden

Kijk voor foto’s op Facebook. U hoeft geen account te hebben.