Afgelast – Afgelast – Afgelast

Foto:

Diverse activiteiten voor het komende weekend zijn afgelast. Het is vandaag slechts 8-11 graden geworden. Vannacht is in het
binnenland kans op vorst aan de grond. Terwijl we normaal gesproken eind
mei temperaturen verwachten van zo’n kleine twintig graden, haalt het
kwik nu maar net de helft. Herfstachtige temperaturen dus.Komende dagen klimt het kwik voorzichtig uit het dal, maar voorjaarsachtige temperaturen staan voorlopig nog niet op de planning. Het blijft voorlopig wisselvallig.

Reden voor Watersportvereniging de Beuningse Plas om het openingsfeest van het watersportseizoen te verplaatsen naar 9 juni.

Ook de Picknick in de Beuningse Uiterwaarden is vanwege het druilerige weer naar een datum later in het jaar verplaatst. Daarvoor kunt u kunt zondag 25 augustus 2013 in de agenda noteren.

Niet direct het weer maar een andere donkere bui zorgde dat ook vliegclub Cumulus haar open dag heeft moeten afgelasten. Vandalen hebben een bezoek aan het nieuwe clubhuis gebracht en de boel gesloopt of meegenomen. Een en ander is niet meer op zo korte termijn te regelen. Een nieuwe datum volgt.

Gaan we verder met het weer, niet dat er iemand vrolijk van wordt maar u kunt uw plannen voor het weekend erop af gaan stemmenn.  Vanavond nemen de buien in aantal en activiteit af. In het oosten komen later op de avond en in de nacht naar vrijdag opklaringen voor, in het westen is het wisselend bewolkt met kans op een verdwaalde bui van zee. In het midden en oosten van het land kans op nachtvorst tijdens opklaringen, aan zee stagneert de afkoeling bij 5-6 graden.

Vrijdag trekt een lagedrukgebied ten westen van Nederland zuidwaarts en veroorzaakt in onze contreien wolken en buiige regen. De wind draait gedurende de dag naar het zuidoosten, waardoor de aangevoerde lucht een fractie minder koud wordt. Op veel plaatsen wordt het maximaal 13 graden.

In het weekend is het grijs en valt van tijd tot tijd regen. De temperaturen blijven ondermaats voor de tijd van het jaar en de wind komt uit de frisse noordwesthoek.

Volgende week lijkt het geleidelijk zachter te worden, maar de wisselvalligheid houdt aan. De meimaand zal dan ook de boeken in gaan als frisse en natte maand.

Reacties