Wiel Bijmans: Lid in de Orde van Oranje Nassau

WINSSEN – De tekst ‘Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd’ werd vandaag voor het eerst door burgemeester Carol van Eert van de gemeente Beuningen uitgesproken tegen Wiel Bijmans uit Winssen. Aan het begin van de zaterdagavond reikte de burgemeester de koninklijke onderscheiding aan Wiel voor alles wat hij op verschillende maatschappelijke terreinen voor de gemeenschap gedaan heeft.

“In het jaar dat ik hier burgemeester mag zijn ben ik het vaakst in Winssen bij feestelijkheden geweest”,  sprak Carol. “Telkens weten jullie iets te organiseren en er een feestje van te maken. Ook nu met het 60 jarig bestaan van The Weekenders hebben jullie een fantastisch volleybaltoernooi georganiseerd en je ziet het succes in het feit dat alle leeftijden meedoen. Jullie krijgen telkens voldoende mensen enthousiast om mee te werken. Eén van die mensen wil ik naar voren roepen en dat is Wiel Bijmans.”

Wiel werd in het zonnetje gezet voor diverse functies die hij bij de Vollebalvereniging The Weekenders bekleed(de). Sinds 1977 is Wiel bij de vereniging betrokken. Zo is hij al 25 jaar scheidsrechter, heeft hij de sponsorcommissie geleid en is hij vrijwilligerscoördinator geweest. Van 1994 tot 2000 is Wiel ook voorzitter geweest en de volleybalvereniging ontvangt van de Stichting ‘ER ZIT LIGT IETS BIJWA’ een jaarlijkse financiële ondersteuning. Wiel is de medeoprichter van deze stichting dat als doel heeft om bruikbare spullen op te halen en te verkopen en waarvan de opbrengsten ten goede van diverse verenigingen en stichtingen komen.

Naast dit is Wiel vrijwilliger bij de plaatselijke Zonnebloemafdeling, is hij actief binnen de Antoniuskerk in Winssen en was hij senator van de carnavalsvereniging de Dorstvlegels.

Met een onderbreking van drie jaar is Wiel vanaf oktober 1983 tot heden raadslid van de gemeente Beuningen. “De vorige burgemeester zei nog tegen mij dat ik nooit een lintje zou krijgen zolang ik nog in de raad zou zitten”, grapte Wiel. “Maar ja, als  Zijlmans me begroette was het altijd ‘goededag meneer Bijlmans, en toen u burgemeester werd en me tegenkwam was het ‘ha Wiel!’ Zo zie je dat je nog van alles in de raad mee kan maken. “

De Winssenaren zijn daarna pas echt aan het feestje van The Weekenders en hun Wiel begonnen.