Zwembad ‘De Tuimelaar’ weer open

Foto:

EWIJK – Na een zomer overgeslagen te hebben is vanmiddag het buitenzwembad Ewijk door wethouder Geert Hendriks geopend.Door de inzet van vele vrijwilligers, de ondersteuning van heel veel bedrijven en de gemeente Beuningen is het gelukt om het zwembadje op te knappen en te voorzien van een nieuwe “Look”.

Zaterdagmiddag werd het buitenzwembad ‘De Tuimelaar’ in het bijzijn van alle vrijwilligers, sponsoren en vertegenwoordigers van de bedrijven officieel geopend. Wethouder Geert Hendriks opende het zwembad samen met het vorige beheerdersechtpaar Wiel en Nolda van Gemert. Het badje werd in 1964 aangelegd en werd vanaf 1989 door Wiel en Nolda beheerd.

De jaren hebben ook bij het echtpaar doorgeteld en ze waren op zoek naar mensen die het beheer over wilden nemen. Toen dit niet lukte hebben ze vorig jaar moeten  besluiten om te stoppen zonder opvolging. “Gelukkig is er toen een aantal mensen bij elkaar gaan zitten en hebben contact opgenomen met de stichting ‘Wij plonzen door’ en de oude beheerder. De voorgangers hebben aangegeven hoe het badje onderhouden en opgeknapt moest worden. En het resultaat mag er wezen.”

Van 1 juni 2013 tot en met 30 september zal het zwembad, mits het weer het toelaat, geopend zijn. Zie de website zwemmeninewijk.nl voor de openingstijden.

Foto’s op Facebook.