Avondje uit in ’t Hart in Ewijk

Foto:

EWIJK –  Vrijdag 17 mei 2013 organiseerde ’t Hart in Ewijk een Cabaret avond. De
medewerkers van ’t Hart hadden hun best gedaan om het ondanks de wat
lage opkomst toch zo gezellig mogelijk te maken. De zaal was
sfeervol ingericht en er was met doeken een podium gecreëerd. Het
avondje uit werd gevuld met 3 korte voorstellingen van 3 uiteenlopende
“nieuwe” artiesten. Hierdoor werd het een diversiteit van kleinkunst.Het openingslied werd gezongen door alle drie de artiesten van X3 Kleinkunst. Het eerste optreden werd verzorgd door Janneke Bijl. Bij Janneke lag het accent op zang, mooie vloeiende liedjes doorspekt met komische noten. Bij het tweede optreden, van Anneriek Bekhuis lag de nadruk meer op cabaret, wat iets meer in de lijn lag van het publiek, gezien de reacties. Tijdens de pauze werd er aan de bar gezellig gebabbeld en nog nagelachen over de gemaakte grappen.

Na de pauze was het de beurt aan Sebaz, de heer van het gezelschap. Bij hem was het een mengeling van zang en tekst en verrassend, interactie met het publiek wat het ook op dat punt anders maakte dan de voorstellingen van de dames. Mooie teksten, goed en met warmte gezongen, werden begeleid op piano door de dame uit het eerste optreden.

Nog even na geborreld aan de bar met een aangeboden bitterbal, heeft de kleine groep die de weg naar ‘t MFA gevonden heeft, een zeer geslaagde avond beleefd. Ze waren het er allemaal over eens, zeker een aanrader en zij zijn er de volgende keer weer bij want het is voor herhaling vatbaar.

Door: Trudy van der Linden