Carnaval blijft in “Paleis Tinnegieter”

Foto:

BEUNINGEN – Onder het toeziend oog en met lachende goedkeuring van de vorstelijke Carnavalsbazen in Beuningen,  Prins John II en Prinses Lisa, tekenen o.a. de voorzitters van carnavalsvereniging de Plekkers en jeugdcarnavalsvereniging de Eikeltjes een nieuwe gebruikersovereenkomst met Sportcafé de Tinnegieter voor de duur van 3 jaar met een optie tot 5 jaar.De beide voorzitters, Toon Hendriks (cv. de Plekkers) en Gerrie Jeukens (jcv. de Eikeltjes), zijn blij dat de kogel door de kerk is voor de nabije toekomst ten aanzien van de locatie waar de Beuningenaren  een gezellig en bruisend carnaval  kunnen ervaren.

Sinds 5 jaar is Michel Weijdt, exploitant Sportcafe de Tinnegieter,  gastheer voor de beide verenigingen. Carnaval in Beuningen wordt hier beleefd vanaf de kleinste jeugd tot ?, net hoe jong men zich voelt en de gezellige dagen hier wil mee maken, meldt Weijdt. De beide voorzitters beamen dat dit CarnavalsPaleis uitermate geschikt is voor de ontvangst van de carnavalactiviteiten van beide verenigingen.

Na afloop van de optocht op zondag ontvangt men hier moeiteloos meer dan 1.400 mensen aldus Hendriks, ook de zaterdagavond is een groot feest, een hossende massa met de live band. Iedereen vanaf 10 jaar kan lopend of met de fiets richting het hart van het dorp om te feesten, de doorgroei naar de “volwassenen” kan lekker onder een dak blijven en de verenigingen kunnen elkander zo goed ondersteunen, zegt Jeukens tevreden.

Hendriks: “Dat het aflopende gebruikerscontract kon leiden tot speculaties binnen het carnaval is vanzelfsprekend, uitgebreid hebben alle betrokken partijen, zowel in- als extern, gekeken naar de locatie, toekomst en mogelijkheden voor de diverse activiteiten.”

Spijkers: “Zowel de leden, lokale carnavalsclubs maar ook de diverse overheidspartijen kozen duidelijk voor deze locatie. Van Wijk; carnaval is in Beuningen een nog steeds groeiende activiteit, een reünie van feestvierders uit de hele regio voor jong en oud.”

Weijdt: “Ook voor de Tinnegieter is het goed dat we dit mee mogen en kunnen blijven organiseren, zo veel mensen, zo veel plezier!!”

Het “BunningsCarnaval doar most blieve!!”

De gesprekken tussen de partijen hebben ongeveer een half jaar omvat, en zijn zeer uitgebreid geweest. De veranderende en ook nieuwe wetgeving zoals de leeftijdsgrens, de verschillende belangen, er zijn zeer veel aspecten in deze overeenkomst die goed uitgelicht zijn. Hendriks geeft aan dat eenieder constant goed in het achterhoofd had dat het “BunningsCarnaval doar most blieve!!” en deze verlengde samenwerking in hoofdzaak alleen maar voordelen oplevert. Overigens heeft cv. de Plekkers tijdens deze periode ook nog een, bijna, nieuw 7 koppig bestuur geïnstalleerd, hiermee aangevend hoe het carnaval in Beuningen nog volop ge- en beleeft wordt.

Foto ; door Paul Eggenhuizen
Foto, aanwezigen, van links naar rechts aan tafel;
Lia Spijkers, Toon Hendriks (beide de Plekkers), Michel Weijdt, Gerrie Jeukens, Melchior van Wijk (beide de Eikeltjes). Staand; Prins John II en Prinses Lisa