Kinderen bieden koningsportretten aan

Foto:

Vrijdagochtend 31 mei nam burgemeester Carol van Eert de zelfgemaakte koningsportretten in ontvangst. Hij was zeer verheugd met een grote aantal inzendingen. Maar liefst 122 kunstwerken maken kans om hét tijdelijke koningsportret in de raadszaal te worden.Bekendmaking prijswinnaars
 Op maandag 3 juni 2013, om 19.30 uur, wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de raadsvergadering op het gemeentehuis. Het winnende portret prijkt de komende tijd aan de muur van de raadszaal. De winnaar van de tweede prijs mag tegen iedereen vertellen dat zijn kunstwerk op de kamer van de burgemeester hangt. Totdat in het najaar de officiële staatsieportretten worden bekendgemaakt, zijn dit de officieuze koningsportretten in het Beuningse gemeentehuis.
 
Expositie
Burgemeester Carol van Eert wil iedereen de fantastische en creatieve werken laten zien. Daarom wordt er een tijdelijke expositie ingericht voor de raadszaal. Iedereen is welkom om de komende weken een kijkje te komen nemen.
 
Koningsportretten
De burgemeester riep in april alle basisscholen op om hun leerlingen koningsportretten te laten maken, omdat er nog geen officiële staatsieportretten zijn van koning Willem-Alexander. De jury bestond uit burgemeester Carol van Eert en raadsleden Wiel Bijmans en Diny Wenting.