Oranje boven en veel kleur in raadszaal

BEUNINGEN – “De jury ziet De vele kleuren als de verschillende groeperingen in de samenleving en de Koning daar centraal geplaatst, verbindt ze met elkaar”, zei de burgemeester tijdens de bekendmaking van het winnende koningsportret.Job Strik van basisschool de Hoeven  was de trotse maker van het portet. Hij ontving de prijs van burgemeester Carol van Eert aan het begin van raadsvergadering. Het winnende portret prijkt de komende tijd aan de muur van de raadszaal.

Job Strik samen met de burgemeester bij het winnende portet dat van ons de titel ‘Oranje boven’ vanwege de originele kleur van het haar.
u6d93oa78z8u1erhuumi8vnvd

De jury bestond uit burgemeester Carol van Eert en raadsleden Wiel Bijmans en Diny Wentink. “Bij het bepalen van de winnaar hebben we met elkaar een aantal voorwaarden afgesproken”, legde de burgemeester uit. “De portretten moesten lijken, creativiteit uitstralen en een sfeer weergeven voor wat belangrijk is zoals verbinden. Ook keken we naar bijzondere vormen. Toen we dat afgesproken hadden hebben we een aantal schilderijen uitgezocht en daarna ware we er heel snel uit.”

De winnaar van de tweede prijs zijn vier leerlingen van basisschool de Peppel. Zij mogen tegen iedereen vertellen dat hun kunstwerk op de kamer van de burgemeester hangt. Totdat in het najaar de officiële staatsieportretten worden bekendgemaakt, zijn dit de officieuze koningsportretten in het Beuningse gemeentehuis.

vlnr: Huub van Koolwijk, Lisa de Bruin, Lisa Langenhuijzen en Anouk de Bruijn
Hun portret is van allemaal kleine propjes papier gemaakt.
k1dr3h7k0zohuws6y687xc7jb

Expositie
De burgemeester riep in april alle basisscholen op om hun leerlingen koningsportretten te laten maken, omdat er nog geen officiële staatsieportretten zijn van koning Willem-Alexander. Maar liefst 122 portretten kreeg hij overhandigd. Om iedereen de zeer gevarieerde en creatieve werken te laten zien wordt er een tijdelijke expositie ingericht voor de raadszaal. Iedereen is welkom om de komende weken een kijkje te komen nemen.

x44n2fu16q95yqu3ruyikd572
u8uu8o4xobvvdao6q8gon76bn
iaxfbroo3w82yk6xjmchqnr9z