Tuinen kijken in omgeving Nijmegen

Foto:

WEURT – In het weekend van 15 en 16 juni 2013 zijn er twee grote mooie tuinen
open in de omgeving van Nijmegen: de Tuin D’Alde Coninckshof te WEURT,
en Tuin ‘de Villa’ in Persingen, open van 11.00u-17.00u. D’Alde
Coninckshof is op de Oude Koningstraat 4, te Weurt. Tuin ‘de Villa’ op
de Leuthsestraat 6, in Persingen.Beiden zijn jonge tuinen met schitterende borders, ontworpen en aangelegd door de tuineigenaren. De tuinen zijn normaal alleen open voor groepen, maar in dit weekend kunnen ook individuele tuineigenaren genieten van de kleurenpracht.

De tuinen zijn normaal alleen open voor groepen, maar in dit weekend kunnen ook individuele tuineigenaren genieten van de kleurenpracht.

Tuin d’Alde Coninckshof
D’Alde Coninckshof is een 1 ha grote tuin met vele tuinkamers met Engelse borders op kleur rondom een ponywei. Ook is er een Prairietuin met veel grassen en Amerikaanse Prairieplanten en een zilveren Gravelgarden: een droogte tuin met alleen zilverbladige planten. Als licht-donker contrast is er een donker dennenbos, een duistere berçeau (tunnel van beuk), een chocoladetuin en een doolhof. Planten worden gekweekt in de Victoriaanse kas, ook zijn er plantjes te koop. Thee en koffiedrinken kan bij de 20 m lange vijver en op het wijnterras langs de wijngaard of op de mediterrane veranda. Bijzonder zijn nog de omgekeerde haha en de gevlochten haag.

Entree: 4,00 per persoon, kinderen onder 16 gratis. Koffie en thee gratis. Voor meer info: www.opentuinbijnijmegen.nl.

Tuin ‘de Villa’
Deze 2 ha grote tuin ligt in het schilderachtig natuurgebied van de Ooijpolder en is aangelegd in harmonie met het omringende landschap. Overal leiden zichtlijnen en doorkijkjes naar de prachtige polder. Je kijkt er op de stuwwal en monumentale, witte terpboerderijen. Naast de tuin ligt bovendien een natuurgebied met waterplas.

De gevarieerde tuin bestaat onder meer uit een formele tuin rond het huis met in de voortuin een knopentuin en opzij een waterlelievijver met eromheen kleurrijke borders met o.a. rozen. Verder is er een hoogstamboomgaard, moestuin, arboretum, paardenwei, en op het verste punt een borderachtige prairietuin, waar kleurrijke bloemen op ijle stelen en grassen met pluimen dansen in de Gelderse polderwind.
Nieuw is de aanplant rond de grote ’natuurlijke’ vijver, die tussen de paardenwei en de prairietuin ligt. Vanaf hier wacht een mooi uitzicht op de kleurrijke pieken van de prairietuin.

Tijdens dit weekend exposeert kunstenares Bets Kusters uit Nijmegen bronzen beelden, zie www.betskusters.nl.

Entree: 3,00 per persoon, voor meer info kijk op: www.tuindevilla.nl