Informatiebijeenkomst renovatie stalen Waalbrug A50

Rijkswaterstaat organiseert dinsdagavond 18 juni een informatiebijeenkomst over de renovatie van de stalen Waalbrug in de A50.Het is een inloopbijeenkomst in het Projectbureau A50 aan de Waalstraat 19-B te Andelst. Geïnteresseerden kunnen langskomen tussen 19.00 en 21.00 uur.

Medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer CVB (Combinatie Versterking Bruggen) zijn dan aanwezig om toelichting te geven op het renovatieproces en vragen te beantwoorden.

Vanaf 21 mei jl is de extra brug in gebruik genomen voor het verkeer. De bestaande stalen brug is daarna uit het verkeer genomen om volledig gerenoveerd te worden. De renovatie omvat onder meer het versterken van de brug, verwijderen van de asfaltconstructie op het dek, vijzelen van de brug, versterken van de pylonen, vervangen van de tuien, aanbrengen van een laag hoge sterkte beton en het aanbrengen van twee-laags ZOAB.

Renovatie bruggen
De brug over de Waal in de A50 maakt onderdeel uit van het project renovatie bruggen. Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat 14 stalen bruggen. Renovatie is nodig omdat meer en zwaarder (vracht)verkeer van de bruggen gebruik maakt dan tijdens de bouw destijds kon worden voorzien. Door renovatie kan het verkeer de komende 30 jaar op een veilige manier van de bruggen gebruik blijven maken.