Seniorenvereniging Weurt viert 60-jarig jubileum

Foto:

WEURT – Zondag 23 juni 2013 is het feest in Weurt. De seniorenvereniging bestaat dan, op de kop af, precies 60 jaar.Joop Beekhuizen (voorzitter) : “ We staan uitgebreid stil bij deze gebeurtenis. 60 jaar is ook niet niks en onze vereniging telt maar even  500 leden, wat echt groot is  in het Weurtse.”

De zondag bruist van de activiteiten en gezelligheid.  Na de mis gaat het feest in het dorpshuis de Kloosterhof pas echt los. De senior staat centraal. Na het officiële gedeelte is er een informatiemarkt en er worden presentaties gehouden. Dat alles verweven in een sfeer van ontspanning en muziek. Op woensdag speelt het SENIORENORKEST en de vrijdagavond wordt een slotavond met een cabaretesk entertainment van SOPHIE’s SENIORENSHOW.
Het belooft een gezellige boel te worden in Weurt.

Joop:  “Wij willen met onze vereniging bereiken dat de senior actief blijft en dat het liefst ook voor de gemeenschap. We proberen gebruik te maken van de kwaliteiten van mensen en we moeten zien te voorkomen dat ouderen in een isolement geraken. De wereld verandert en juist de senior kan dat hard raken. Hulp van kinderen  is zo vanzelfsprekend niet meer. Je moet meer en meer zelf je kansen en route bepalen. De vereniging kan hierin een bijdrage leveren. Samen zijn we sterk en kunnen we kansen nemen.
Wij willen vooral optimistisch ouder worden. Onze cursussen en activiteiten dragen hieraan bij.
We realiseren ons dat vandaag de ‘jonge’ senior op een geheel andere wijze het ‘ouder worden’ beleeft.  Wil zich niet makkelijk binden en het moet vooral iets opleveren.   Onze aandacht zal de komende tijd  dus naast de aandacht voor de kwetsbare ouderen, vooral gaan zitten in het aanbod voor deze groep.

Voor mij geldt:
De ultieme vorm van geluk ontstaat, wanneer je het met anderen kunt delen.

Tekst/foto: Hans Straten