Extra handen voor MS gezocht

Zeg Multiple Sclerose (MS) en veel mensen denken aan een rolstoel en een
spierziekte. De chronische ziekte, die het zenuwstelsel aantast, komt
maar moeilijk van vooroordelen af. Tijd voor actie, besluit Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds.Extra handen nodig in Beuningen en Ewijk!

In november wordt de MS Collecte met zo’n 10 collectanten in Beuningen en Ewijk georganiseerd. “Wij zijn dolblij met dit aantal collectanten! Maar om bij iedere voordeur aan te bellen, zijn er zeker 120 collectanten nodig”, zegt Pamela Zaat, coördinator bij het MS Fonds.

Pamela is sinds 2006 actief voor het Nationaal MS Fonds en is landelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de MS Collecte.  “Als iemand de diagnose MS krijgt, ben je in het begin vooral bang. Veel mensen denken nog dat je dan altijd in een rolstoel komt. De meest voorkomende vorm van MS is ‘relapsing remitting’, dat betekent dat er wel periodes zijn waarin je minder kunt, maar dat dat ook weer verbetert.”

Pamela is blij met de landelijke inzet van zo’n 11.000 collectanten die hun steentje bijdragen aan de MS Collecte. “De oorzaak van MS is nog steeds onduidelijk. Geld voor voorlichting, ondersteuning van mensen met MS en onderzoek is zo ontzettend belangrijk.”

Extra handen gezocht
“Het Nationaal MS Fonds zoekt hulp in Beuningen en Ewijk. Het zou mooi zijn als we daadwerkelijk bij elke voordeur kunnen aanbellen.“

Aanmelden kan bij Pamela Zaat, [email protected] of via 010-5919839

Voor meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl
De collecteweek is van 18-23 november.