Beste elftal aller tijden Roda ’28

WINSSEN – Zaterdag 8 juni stond voor RODA ´28 helemaal in het teken van het 85
jarig bestaan. Onder een stralende zon werden allerlei activiteiten
georganiseerd voor alle leden van de Winssense voetbalclub. Zowel jong
als oud kon zich hier prima vermaken en dat is ook zeker gebeurd. Het
hoogtepunt van deze dag was de uitreiking van een Koninklijke
onderscheiding aan Theo en Ans Veens, die zich al vele jaren inzetten
voor de vereniging.De dag begon om 14.00 uur toen alle jeugdleden zich verzamelden op sportpark ´de Boshof`. Voor hen was er een spellenconcours uitgezet. Op verschillende wijzen werden de voetbal capaciteiten van de jonge spelers en speelsters op de proef gesteld. Hoe vaak ze een bal hoog konden houden, een penalty wisten te benutten maar ook hoeveel punten ze konden pakken met een voetbal-darts-spel. Ook gingen ze de strijd aan tijdens het spelen met de bekende FIFA ´13 computergame op een Giga Led – scherm.

Beste RODA ´28 Elftal Aller Tijden
Daarna was het de beurt aan de RODA ´28 prominenten. Het veld werd vrijgemaakt voor deze helden van weleer die nog eenmaal de voetbalschoenen aantrokken. Zij speelden een leuke en sportieve wedstrijd waar bleek dat de meesten hun voetbalkunsten nog niet verleerd waren. Aansluitend werd het ´Beste RODA ´28 Elftal Aller Tijden` bekend gemaakt. De spelers van dit team, dat door een veertig koppige jury is samengesteld, werden één voor één onthuld en mochten zij een mooi aandenken in ontvangst nemen.
 

Zilveren KNVB – Bond speld
Na een toespraak van voorzitter Gerard Gradussen, waarbij o.a. alle jubilarissen werden gehuldigd, werd RODA ´28 vrijwilliger Sjaak Gerrits naar voren geroepen. Hij mocht uit handen van KNVB afgevaardigde, en tevens ere-voorzitter van RODA ´28, Sijmen Versluijs een heuse ´Zilveren KNVB – Bond speld` in ontvangst nemen voor zijn jarenlange inzet als scheidsrechter voor de vereniging. Meer dan twintig jaren heeft Sjaak de fluit ter hand genomen en deze taak zeer goed uitgevoerd. Deze onderscheiding komt hem dan ook zeker toe.

Koninklijke Onderscheiding
Ook burgemeester van Eerd van de gemeente Beuningen was naar ´de Boshof` gekomen.
Natuurlijk om de vereniging te feliciteren maar al snel werd duidelijk dat hij ook namens iemand anders kwam, Zijne Koninklijke Hoogheid om precies te zijn. Het had hem namelijk behaagd om Theo en Ans Veens een Koninklijke Onderscheiding te geven. Beiden zetten zich al tientallen jaren in voor allerlei instanties en RODA ´28 in het bijzonder. Al met al heeft dit echtpaar heel veel voor de rood zwarten betekend en verdienen zij deze decoratie helemaal.

roda-team-onder

Staand v.l.n.r. Wim Konings, Wim ´de Witte`Loeffen, Macky v/d Beld (namens Jan v/d Beld), Antoine de Waal (namens Gerard de Waal), Carolien van Gemert – Loeffen (namens Hans Loeffen) en Mark Perlo.
Zittend v.l.n.r. Carlos Aalbers, Bennie Vink, André Janssen, Wimke Loeffen en Tonnie Coenders.

Bron: roda28winssen.nl