Ilse heeft zin in de vierdaagse camping

Ilse Jacobs (15) kan niet wachten. De vierdaagse camping, in Ewijk aan
de Koningstraat, gaat bijna open en Ilse gaat samen met haar broers Bart
(12), Ruud (10) en Dirk (14), de camping runnen. Een paar jaar geleden
zocht Ilse naar een invulling van een vakantiebaantje en na wat overleg
met haar moeder Ingrid ontstond het idee van een vierdaagse camping bij
hun thuis. Papa Geert heeft samen met buurman Bart Cobussen de camping
gerealiseerd.Supervisor Ingrid: “We mogen ook nu weer op veel hulp rekenen, want er komt heel wat bij kijken hoor. We hebben behoefte aan veel handen.  Gelukkig vinden buren, vrienden en familie  het leuk om mee te doen.  En voor de kinderen is het zo leuk.”

Ilse: “De burgemeester vindt dat wij Ewijk op de kaart gezet hebben, tenminste dat zei hij toen hij vorig jaar langs kwam.”

jjse8mmpyluz6o1lqhecq5c20

De camping gaat de vrijdag voor de vierdaagse open en heeft ongeveer 40 kampeerplaatsen. Rond de 80 gasten worden dit jaar verwacht. Afhankelijk van de grootte van het kampeermiddel schommelt de prijs voor twee personen met elektriciteit, tussen de 60 en 80 euro voor de hele week.

Er zijn voldoende toiletten en douches beschikbaar. In de boerderij is een ontspanningsruimte met een bar en TV. Gasten die gebruik willen maken van taxivervoer, kunnen de hele week naar Nijmegen pendelen voor slechts € 50,-  Het Rode Kruis verzorgt een dagelijkse blarenprikdienstservice.

Aan de buitenkraan is warm water aanwezig en er zijn plaatsen om de afwas te doen. De camping is compleet.

De meeste gasten reserveren via de website 4-daagsecampingewijk.nl bijtijds, maar kunnen het helaas treffen  dat ze uitgeloot worden, dan vervalt pertinent de reservering, want de relatie met de vierdaagse lopen blijft leidend.

Midden op het terrein staat het bureautje, van waaruit de kinderen Jacobs, de gasten behulpzaam zijn.
ps6yodtkp97drthen6al8vdzl

Ingrid: “We hebben zelfs een masseuse op de camping en daar wordt echt veel gebruik van gemaakt.. Het weiland  van de buurman wordt tot parkeerplaats omgedoopt. Het is fantastisch al deze medewerking.”

Ilse: “Ik kan heel goed nasi maken en dat allemaal van verse groenten. De mensen genieten ervan. Goed hè .”

wb37ca65nmix21k776z436168

Ingrid kookt elke dag een driegangen menu en praktisch alle gasten maken daar graag  gebruik van. De vrijdag wordt afgesloten met een barbecue en op zaterdag loopt de camping weer leeg.

De camping telt vele idyllische plekjes met bergjes, hoekjes en in het midden een schiereiland.
l4udj3gd210uxhrc0hlg9tbpu

Ilse heeft er weer zin in en ik moet zeggen als ik alles zo hoor en zie, voorop gesteld dat ik de vierdaagse zou kunnen lopen, ik het wel zou weten.

Foto’s/tekst: Hans Straten