Laat uw hond of kat chippen

Foto:

Dierenspeciaalzaak Bulten-de Beijer en Dierenkliniek Beuningen werken samen op zaterdag 29 juni 2013 om honden- en kattenbezitters het gemak te bieden hun huisdier(en) voor de vakantie te laten chippen. Men kan dan zonder afspraak in de winkel aan het Amaliaplein in Beuningen langs.Evenals voorgaande jaren worden huisdierenbezitters door middel van een informatiecampagne gewezen op het nut en de noodzaak van het chippen en registreren van gezelschapsdieneren. Dit jaar is de aandacht vooral op  de kat gericht omdat katten, zeker in vergelijk tot honden, nog te weinig gechipt worden. Hoewel het aantal gechipte honden ieder jaar groter wordt kan ook dit aantal altijd beter.

Is uw huisdier al gechipt voor het buitenland?
Vanaf 1 april van dit jaar is het verplicht om pups die na deze datum geboren zijn te chippen en te registeren. “Met de dierenkliniek hebben we gemeend de klanten extra service te bieden om deze inloopdag te organiseren”,  legt Asjen Bulten van de dierenspeciaalzaak uit. “Men hoeft geen afspraak te maken en het is laagdrempelig om even de winkel in te komen. Met de vakantieperiode in het vooruitzicht is het ook goed te weten dat, honden, katten en fretten gechipt moeten zijn om mee naar het buitenland te mogen reizen.”

Tip: In de winkel en online kunt u een kattenluik aanschaffen dat werkt op de identificatiechip van uw kat. Uw kat hoeft geen halsband om, u houdt er vreemde katten mee buiten en er kunnen 32 katten geprogrammeerd worden! Kom langs of kijk op www.huisdierenspeciaalzaak.nl.

Kijk voor meer info op www.chipjedier.nl.