Meer jonge veteranen op Veteranendag Beuningen

Foto:

BEUNINGEN – Dat stelde Theo Mevis van het Veteranen Platform Beuningen gisteren vast tijdens de veteranendag Beuningen. Het een week eerder organiseren van deze heeft daarmee het effect bereikt waar de organisatie op hoopte.”We merkten de laatste jaren dat het aantal veteranen dat de veteranendag bezocht terugliep. Dit heeft alles te maken met de hoge leeftijd van de meesten”, zegt de heer Mevis.

“De oudere veteranen vinden het Beuningse alternatief voor de nationale veteranendag, een goede uitkomst. Ze hoeven niet de lange reis naar Den Haag te maken en kunnen toch met medeveteranen de dag herdenken. De jongere veteranen gaan echter nog graag naar Den Haag en kunnen daardoor niet in Beuningen aanwezig zijn. Maar ook de jonge veteranen en hun verhalen hebben we graag op deze dag erbij. Gelukkig zien we dit jaar inderdaad meer jonge veteranen.”

De gemeentelijke veteranendag begon om 11 uur met een toespraak van burgemeester Carol van Eert bij het Veteranenmonument aan het einde van de Pinksterbloemstraat in Beuningen. De groep ging daarna naar restaurant De Pann voor een lunch. Later kon men in de bioscoop naar de film ‘A Bridge Too Far’ kijken om daarna terug naar het restaurant te gaan. Daar stond een tijdelijke expositie van het Maas & Waals Museum 1939-1945.

veteranen-beuningen-2013

* In 2013 valt de veteranendag op
zaterdag 29 juni. In de gemeente Beuningen is er voor het eerst voor
gekozen om de veteranendag een week eerder in de gemeente te
laten plaatsvinden. De veteranen die graag de veteranendag in Den Haag willen bezoeken kunnen nu zowel in Beuningen als in Den Haag aanwezig zijn.