Nieuwe haring voor zorgcentrum Overmars

Na twee keer verschuiven van de haringparty kwamen dinsdagavond vele ondernemers naar café De Zaak in Beuningen voor de jaarlijkse veiling. De opbrengst van de veiling van de, weliswaar late maar nog steeds nieuwe haring, was dit jaar bestemd voor Het Dijkmagazijn.Het was voor het eerst dat Erik Langedijk en Nick Hovinga van café de Zaak de haringparty organiseerden. Na vijfentwintig jaar en een vroegpensioen in het vooruitzicht droegen Jan en Elly van restaurant de Croonprins de organisatie van de haringparty aan de beide heren over.

Vanaf vijf uur werden de genodigden ontvangen en getrakteerd op nieuwe haring. Op de avond werden 4 vaatjes nieuwe haring geveild voor een goed  doel; stichting het Dijkmagazijn in Beuningen. Nadat Erik Langedijk alle gasten had verwelkomd gaf het Dijkmagazijn een presentatie over haar activiteiten. Nadat notaris Klaas-Albert Veerbeek enige uitleg over de veilingmethode had gegeven, begon het bieden.

De eerste 2 vaatjes brachten al een aardig bedrag op en werden gewonnen door Jan Derksen en de familie Hijmans uit Winssen. De twee laatste vaatjes werden daarna per opbod geveild. Omdat diverse ondernemers niet voor elkaar onder wilden doen werd er flink opgeboden (en gelachen) en werd er uiteindelijk ruim € 5.300 opgehaald.

Vaatjes naar Winssen
De winnaars van de eerste opbiedronde waren Andre Weijers en Johan Weijers en van de tweede ronde Rob Hijmans en Jack Muller. De laatste twee heren hebben hun vaatje haring geschonken aan zorgcentrum Overmars in Winssen. De bewoners van Overmars kunnen dan ook op korte termijn een vaatje Hollandse verdelen.

Foto’s: Rob Koppers (Meer op picassaweb)
o6cphuiboz66xb1mmw7poutnh
z9vlqb66zwcydicangnnl60ep
jt33d1yu8gazz0zp02ixkqc4t
q3tkekgavj74kllyvxrgsz0wv
zw2by9sa25gv24fdi3daq284n
qd6od2iphx05h8pro8hiy6acw
y509eb7q1us6p64kd8w1eki6n
bpetbdg1azoz1merk4tkj97v0
y73kl2eume78zkgsnmlv41h5b
g6axnd9ecmyayr4xfsyrrvkoi