Ook erop uit met de duofiets?

Dinsdagmiddag 18 juni 2013 hebben de Vrienden van Alde Steeg een
duofiets aangeboden aan Zorgcentrum Alde Steeg.

Voorzitter Tiny van Loveren memoreerde dat iets meer dan ’n jaar geleden de wens vanuit Alde Steeg was gekomen voor een duofiets.  Namens de Vrienden zei  hij bijzonder trots te zijn dat deze kostbare wens in relatief korte tijd werkelijkheid is geworden. Op zijn verzoek klonk een daverend applaus voor de  belangrijke bijdrage die het Nationaal Ouderenfonds, Afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de Gemeente Beuningen en het 2Wielercentrum uit Beuningen hebben geleverd.

Vervolgens sprak hij de hoop uit dat de duofiets veelvuldig gebruikt gaat worden door vrijwilligers, familieleden van de cliënten en bewoners uit Beuningen. Behalve voor de bewoners van het zorgcentrum kan de fiets ook voor andere zorgbehoefenden uit de gemeente gebruikt worden. Hun familieleden, buren of vrienden kunnen de fiets hiervoor bespreken.

Met de overhandiging van de agenda (nodig voor het noteren van de reserveringen) aan Hoofd Zorg Ria Kasser droeg hij de duofiets officieel over Zorgcentrum Alde Steeg. 

En dan is het grote moment daar: Loek Peters komt als ervaren berijder met de duofiets  “Het Genoegen“  binnenrijden.

eyfh7o16x1qoagfu5oqzkybyn

Hoofd Zorg Ria Kasser was in haar dankwoord  vol lof over het prachtige geschenk en het vele goede werk van de Vrienden in de afgelopen jaren  en liet dat vergezeld gaan met  een fles wijn voor alle bestuursleden.

Vele cliënten hebben daarna buiten een proefritje gemaakt en kwamen zeer enthousiast  terug en dat kwam tot uiting in de vele verzoeken die Loek Peters  kreeg om ’n keer te gaan fietsen.

De middag werd besloten met een hapje, een drankje en een toepasselijke quiz over fietswetenswaardigheden van vroeger en nu.

Foto boven: Loek en Tiny op duofiets
Foto onder: Mw. vd Boom, Diny, Loek en Marijke

v5ssk3l6glb2ubmdzdj058rpj

YouTube: Interview door WebTV.