Einde aan Beuningse Horeca Monarchie

Na ruim dertig jaar actief te zijn geweest in de Beuningse horeca stoppen Jan en elly Croonen per 1 juli a.s. met hun restaurant De Croonprins.Vele inwoners uit Beuningen en omringende plaatsen hebben hier mooie momenten beleefd. Eerst hebben Jan en Elly ruim twintig in het naastgelegen pand restaurant ‘De Prins’ gerund. In 2002 konden zij zich in het monumentale pand uit 1904 vestigen en gingen door onder de naam ‘De Croonprins’.

Jan en Elly hebben zich altijd betrokken gevoeld bij Beuningen en organiseerden ieder jaar de Beuningse haringparty. Een veiling van de eerste vaatjes haring waarvan de opbrengst naar een van te voren vastgesteld doel ging. Vorig jaar hebben ze met de 25e keer op de teller, de organisatie van de haringveiling aan de buren, café De Zaak overgedragen.

Woensdagavond heeft een grote groep genodigden naar het tweetal tijdens een surprise feest een blijk van waardering uitgesproken.

Voor De Croonprins heeft het echtpaar geen opvolger gevonden in die zin dat het een ‘levendige’ horecagelegenheid  blijft. Funeral Support uit Winssen opent een afscheidshuis in het pand.