Excursie naar zandwinlocatie in Lent

Foto:

Onlangs is het officiële startsein gegeven voor de zandwinning van de Beuningse Plas. De zandwininstallatie dat straks naar Beuningen komt is nu nog in Lent in gebruik. Om een aantal inwoners de kans te bieden om te ervaren hoeveel geluid de zandwininstallatie nu eigenlijk maakt wordt er een excursie naar Lent georganiseerd.Wilt u ervaren hoeveel geluid de zandwininstallatie maakt? Meld u dan aan voor de excursie naar de zandwinlocatie in Lent. Wees er wel snel bij want er is slechts plaats voor 20 personen.

“Bij meer personen moeten er extra veiligheidsmaatregelen genomen worden”,  laat een woordvoerster van de gemeente weten. “Dat houdt onder andere in dat de installatie dan stilgelegd moet worden en we willen juist het effect laten ervaren van een in bedrijf zijnde installatie.”

De excursie vindt overdag plaats op vrijdag  6 september 2013. U kunt zich eenvoudig opgeven door een e-mmail te sturen naar [email protected]. Vermeld in de mail uw adres en telefoonnummer.

Aanwonenden krijgen voorrang
De eerste 20 personen die zich aanmelden, ontvangen een bevestiging met meer informatie over de excursie. Direct aanwonenden krijgen voorrang op andere geïnteresseerden.

Gerelateerd bericht: Zandwinning Beuningse Plas gestart

Door een stagiar Camera Journalistiek is in opdracht van de gemeente Nijmegen een voorlichtingsfilm gemaak over de grindwinning in Lent.