Nieuwbouw Keizershoeve II Ewijk van start

Foto:

EWIJK – De gemeente Beuningen en ontwikkelaar KlokOntwikkeling tekenden op
maandag 1 juli 2013 een definitieve overeenkomst voor de bouw van 182
woningen in nieuwbouwwijk Keizershoeve II “’t Hof van Campe” in Ewijk.Na de bouw van de nieuwbouwwijk Keizershoeve I is dit een logische volgende stap voor de uitbreiding van het dorp Ewijk. Ook wordt hiermee de ontsluitingsweg Ooigraaf doorgetrokken.

’t Hof van Campe
Nieuwbouwplan ’t Hof van Campe bestaat uit 8 clusters en wordt in drie fases gebouwd. De eerste 15 woningen uit cluster 1 gaan op 4 juli a.s. in de verkoop en de bouw start in het najaar van 2013. De overige clusters volgen hierna. De woningen uit ’t Hof van Campe zijn te herkennen aan veel variatie in gevels en kappen, veel aandacht voor details, maar wel in een herkenbare landelijke en traditionele stijl. 
Tweede nieuwbouwplan voor Ewijk
Het tweede nieuwbouwplan voor Ewijk, Keizershoeve II, ligt tussen het gebied Keizershoeve I, Den Alst en de sportaccommodaties langs de Schoenaker. Het terrein is ongeveer 25 hectare groot en er worden in totaal 182 woningen gebouwd. Er komen zowel rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen als enkele appartementen. De wijk krijgt een zeer lage bebouwingsdichtheid en je ziet veel groen.
 
Straatnamen
Ieder cluster vormt een aparte eenheid met een eigen straatnaam. De naamgeving sluit aan bij de oude veldnamenkaart van Ewijk. De straatnamen eindigen allemaal op “camp”. Een stuk grond werd in de dorpspolder vroegen namelijk een “camp” genoemd. De clusters krijgen in Ewijk de namen Schevencamp, Wijngaardscamp, Gildcamp, Smallencamp, Breedencamp, Tabakscamp, Brouwerscamp en Schutlakencamp.

De Campsebaan verbindt de clusters aan elkaar en de Hekkeslag ontsluit de wijk richting centrum. Een historische naam als aanduiding voor een dam met een toegangshek naar erachter gelegen akkers.
 

Foto: Burgemeester van Eert en Harold van Rooijen van KlokOntwikkeling ondertekenen overeenkomst Keizershoeve II.
keizershoeve-vogelvlucht