Je huurwoning kopen

Corporatie Standvast Wonen heeft een deel van haar woningbezit
aangewezen als ‘verkoopbare’ woningen. De bewoners van die huizen hebben
de afgelopen jaren een aanbod gekregen om de eigen huurwoning voor een
bepaald bedrag te kopen. Eventueel met gebruik van financiële
ondersteuning. Slechts een klein percentage van de huurders gaat hierop
in. Te weinig; naar de zin van de woningcorporatie.Onlangs heeft huurdersvereniging  HuurdersBelang Beuningen (HBB)  dit onderwerp in een overlegvergadering aan de orde gesteld.  Met name omdat zij één oplossing zag voor twee problemen.

Aan de ene kant krijgt HBB regelmatig vragen van huurders die in andere straten wonen en geen koop-aanbod hebben gekregen: “Waarom is mijn woning niet te koop? “

Aan de andere kant is het voor Standvast Wonen  belangrijk om jaarlijks een aantal huurhuizen te kunnen verkopen.  Dat levert  financiële middelen op om bijvoorbeeld nieuwe starterswoningen te kunnen bouwen.

In het overleg is gebleken dat Standvast Wonen ervoor open staat om meer woningen ‘verkoopbaar’ te verklaren. Als er huurders zijn die graag hun huurhuis willen kopen, hoeven zij niet te wachten op een aanbod van de corporatie. Zij kunnen zich actief aanmelden met deze wens. Het is niet gezegd dat dit dan steeds tot verkoop zal  leiden. Maar Standvast Wonen zal het verzoek met een positieve insteek gaan onderzoeken.

Kijk voor informatie en contactgevens op www.standvastwonen.nl > Ik zoek een woning > Huurwoning kopen.